Brugge wint in Strop

11 oktober 2015

Ook de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen bracht nog geen puntengewin mee voor KGZV. Brugge won de eerste thuismatch van de Gentse met 8-14. Door de afwezigheid van coach Lieven Lagast nam doelman Frank De Vogelaere plaats op de bank als coach. Kjell Van de Velde nam zijn plaats in het Gentse doel over. Ook Ken De Wilde was er voor het eerst weer bij. Stephan Creelle is nog altijd geblesseerd. Brugge kwam het best op dreef. Niels Verhegge kon op midachter Brugge het scoren verletten, en even later ging een Brugse lobbal op de lat. Gentse krijgt dan een eerste man-meer, maar laat die liggen. Toch komen de Gentenaars beter in de match. De Brugse doelman haalt eerst twee doelpunten tegen, maar moet zich even later gewonnen geven bij een mooie plaatsbal van Ken De Wilde, 1-0. Lang kunnen de Gentenaars niet genieten, Brugge scoort vanop man-meer de 1-1. Bij een volgende man-meer voor Brugge scoort ex-KGZV’er Kevin Mestdag de 1-2, maar het is opnieuw Ken De Wilde die de stand op 2-2 brengt net voor het einde van periode 1.

Brugge scoort al snel de 2-3, het antwoord komt er via Dries Baudonck. Zijn schot gaat naast. Brugge profiteert en loopt uit tot 2-4. Even later opnieuw een man-meer voor de Gentse, nu wel afgewerkt door Willem De Paepe, 3-4. Aan de overkant stopt Kjell Van de Velde de 3-5. Gentse krijgt dan weer een man-meer, de bal van Wim Vienne gaat naast. Brugge is iets efficiënter, de nr 3 scoort met een mooi afstandsschot de 3-5. Gentse reageert via Dirk Ijpelaar, vanop midvoor werkt hij zich vrij en zet de 4-5 ruststand op het bord.

De derde periode begint met twee ballen op de lat, voor elke ploeg 1. Kort daarop pakt Kjell Van de Velde heel mooi een listige lob van Brugge. Toch lopen de West-Vlamingen dan uit tot 4-7. Dries Baudonck mildert vanop man-meer, in de kruising, en 5-7. Steven Lagast laat dan even zien dat hij nog flink wat snelheid heeft. Hij haalt de enkele meters voorsprong van Kevin Mestdag in en belet hem een 1-0 te scoren. Even later wordt het toch 5-8, en laat de Gentse opnieuw een man-meer onbenut. Het was de derde fout van onze ex-collega Mestdag. Gentse sluit de derde periode af met een haakworp van Niels verhegge en ook een bal op de lat van diezelfde Verhegge.

Bij de start van periode vier laat KGZV een vierde man-meer onbenut. Het is wel het sein voor een beter stukje van de Gentse. Via Niels Verhegge komt KGZV terug tot 7-8. Net voor die laatste goal kreeg onze nummer 10 nog een tik boven water te verwerken. Brugge neemt dan weer wat meer afstand 7-10, het antwoord komt er via Matthis De Vrieze, hij scoort vanop afstand de 8-10. Het werd het laatste wapenfeit van de Gentse, Brugge speelde mooi uit en won met 8-14. Al bij al een behoorlijke match van KGZV, al kan het in de afwerking nog iets beter. Maar de ploeg zit op het goede spoor, de resultaten zitten in de pijplin. Hard blijven werken is de boodschap, dan komen de punten wel. De reserven maakten ook voor de eerste keer kennis met de nederlaag. Het werd daar 9-13.