BRUSSEL WINT IN GENT

2 November 2015

Voor de tweede keer in een dikke week tijd heeft Brussel onze herenploeg verslagen. Na de 14-10 in de bekercompetitie werd het nu 8-12 in het Strop. Opnieuw zat er meer in voor de Gentenaars.

Coach Lieven Lagast kon voor deze thuismatch tegen de Brusselaars niet rekenen op Niels Verhegge en Dirk Ijpelaar, en dat scheelt al een stuk in het aanvallend gedeelte. Brussel zakte maar met 9 spelers af richting Gent. Bij een eerste man-meer zat de Gentse doelman Frank De Vogelaere er goed tussen. Even later moest hij zich toch een eerste keer omdraaien. Maar de Gentse bleef ook voor de eigen kansen gaan. Wim Vienne zette al gauw de 1-1 op het bord, en even later kwam de Gentse zelfs op een 3-1 voorsprong, twee mooie doelpunten van de 17-jarige Dries Baudonck. Net voor het affluiten van de eerste periode pakte Steven Lagast zijn tweede fout, vanuit die man-meer werd de aansluiting gescoord, 3-2.

In de tweede periode zet Wim Vienne al meteen de 4-2 op het bord. Even later is er de kans op de 5-2, maar de Gentse laat de man-meer liggen. Brussels doet dan even hetzelfde, maar scoort meteen daarna de aansluiting, 4-3. De kansen komen er aan beide kanten. Lasse Cornillie shot op de paal, een man-meer van de Gentse gaat weer verloren. Brussels zet de bordjes gelijk, en net voor halfweg komen de Brusselaars op voorsprong. Frank De Vogelaere stopt een schot van Brussels, maar vanuit de rebound komt er een mooie revert, 4-5.

In de derde periode neemt Brussels meteen een 2-punten voorsprong, maar Willem De Paepe zorgt voor de aansluiting. Wat volgt is niet zo goed voor de Gentse. Verschillende kansen worden de nek omgewrongen door constant op de bezoekende doelman te schieten. De rest van de goal wordt niet benut. Brussels profiteert daar maximaal van en loopt uit tot 5-9. Frank De Vogelaere zorgt ervoor dat de score niet groter wordt, en Brussels laat ook een penalty onbenut. Toch wordt het even later 5-10. De aansluiting komt er via Ken De Wilde. 6-10. Zonder echt te overtuigen loopt Brussel verder uit, 6-11.

Voor de Gentse scoren Steven Lagast en Lasse Cornillie nog, maar Brussels wint uiteindelijk met 8-12, net zoals vorige vrijdag met 4 punten verschil. Maar opnieuw hebben we het gevoel dat er “meer” inzat. Het feit dat ook Lasse Cornillie zijn goaltje meepikt toont dat de integratie van de jongeren goed verloopt. Na een weekje rust volgt op vrijdag 13 nov de uitmatch in Antwerpen. De reserven beleefden een offday. Ze verloren met 2-10 van Brussels.