CEDRIC GRAMMENS VERSTERKT KGZV

14 januari 2016

KGZV heeft zich versterkt met Eeklonaar Cedric Grammens (MZV EEKLO). Beide clubs regelden een transfer met onderlinge toestemming. Dat was mogelijk omdat Cedric dit seizoen nog niet in actie kwam voor de leider in tweede nationale.

De 32-jarige Grammens werd in 2011 verkozen tot beste speler (midvoor) van België en werd ook topschutter bij MZV en in de competitie. Hij deed met de Universiadeploeg en de nationale ploeg internationale ervaring op en kreeg daar telkens lof van de internationale tegenstanders. Samen met Michael De Boever trok hij in 2007 naar Nederland, om er als semi-prof te spelen bij BRC Schuurman Borculo. Grammens is een midvoor pur sang, een sterke beuker met een neus voor doelpunten.

KGZV coach Lieven Lagast: Met Cedric Grammens krijgen we een serieuze versterking op de midvoor-positie . In de heenronde zaten we daar krap, door de blessure van Dirk Ijpelaar. Bovendien brengt Cedric een schat aan ervaring mee, en daarmee kan hij onze jonge talenten zeker bijstaan.

Cedric runt samen met Davy Grammens een eigen bouwbedrijf en moet daardoor soms een training missen. Bij de Gentse wordt daar rekening mee gehouden.

Cedric Grammens: In een ploeg als de Gentse kan ik mijn favoriete spelletje blijven spelen. Bovendien wil ik met plezier mijn ervaring gebruiken om de Gentse weg te halen uit de onderste regionen van de tweede klasse en ik werk er met coach Lieven Lagast, een oud-ploegmaat bij de nationale ploeg en Eeklo.

De Gentse zal met deze extra versterking proberen om zo snel mogelijk weg te komen van de laatste plaats, want dat is zeker niet de plaats die we bij het begin van dit seizoen voorop stelden. Maar door allerlei omstandigheden konden we weinig met de vaste ploeg spelen, en dat betaal je cash. Daarom blijven we rustig inwerken we verder op de ingeslagen weg. Jongeren kansen geven en hen omringen met ervaren spelers.

De Gentse opent vrijdagavond op Hasselt, wat traditioneel een moeilijke verplaatsing is, zeker op een vrijdagavond om 21.15u. Daarna volgen twee belangrijke thuismatchen tegen Strombeek en Calypso. Daarin zouden we al een stap hogerop moeten zetten. Met nog 6 thuismatchen in het tweede deel van de competitie is nog veel mogelijk.