Dames beginnen vlot

11 oktober 2015

Zoals verwacht heeft de landskampioen een swingende start genomen. Tegen La Louviere werd het opnieuw een doelpuntenkermis, 40-3. De Gentse dames legden in het eerste kwart al de basis van een ruime zege. Via Janne Laton (2), Leen Baudonck en Carlota Robbe stond het na 2 minuten al 4-0. La Louviere moest het spel ondergaan, Leen, Carlota, Janne en Charlotte Gouget zorgden voor de 8-0 tussenstand. Kort daarna moest onze doelvrouw Lois laton voor de eerste keer tussenbeide komen. Zus janne zette de 9-0 stand op het bord na periode 1.

Het Gentse feestje ging verder in de tweede periode. Leen Baudonck bleek goed bij schot. Ze zou in de tweede periode 7 keer scoren. La Louviere verloor in de tweede periode ook z’n kapitein. Die reageerde verkeer op een scheidsrechterlijke beslissing en mocht gaan douchen. Gentse bleef aanvallen en zorgde via Janne (3), Andrea Robbe (2), Carlota (1) voor de 22-0 halfweg wedstrijd.

Toch dient het gezegd dat de Waalse dames blijven gaan. Ondanks de zware nederlagen die ze te verwerken krijgen is de sfeer in de groep er zeer goed. Bij Gentse speelde Nona Laton niet mee door een blessure. Ze zorgde aan de kant voor sfeer en gezelligheid. Ook belangrijk. In het water zorgden haar medespeelsters voor de nodige vracht doelpunten. Carlota (2), Janne (3), Andrea (1) en Sylvie Den Blauwen (1) zorgden voor de 29-0 tussenstand na periode 3.

In de vierde periode hetzelfde spelbeeld. Melissa Moerman pakte haar eerste doelpunten voor de Gentse mee, en ook Sylvie Den Blauwen en Amber Vermaesen kwamen vlot tot scoren. Gentse kreeg op 34-0 een eerste doelpuntje tegen. Er zouden er nog 2 volgen. Maar ondermeer Janne en Amber deden de rest. Eindstand 40-3, op naar de zware weken die volgen, voor het einde van oktober spelen de dames tegen Antwerpen, EntenteBrusselDames en Eeklo.