DAMES KLOPPEN NU OOK CALYPSO BWC

17 March 2018

De dames van de Gentse hebben hun tweede topper op rij gewonnen. Tegen de nr 3 in de stand, Calypso BWC werd het verschil gemaakt in de vierde periode. Gentse won uiteindelijk met 11-6.

Een gemakkelijke opdracht was deze laatste thuismatch van de reguliere competitie zeker niet. Met de komst van Calypso BWC speelden de Gentse dames tegen een stugge tegenstander.En dat bleek al bij het begin van de match. De studieronde duurde iets meer dan 2 minuten. Meer dan wat over en weer zagen de toeschouwers niet. Gelukkig was er het schot van Sarah Nel, vorige week op Eeklo ook al goed voor de beslissende goals, dat de 1-0 op het bord zette. Calypso kreeg dan nog een man-meer, maar deed daar niets mee, 1-0 na periode 1.

In de tweede periode krijgt de Gentse al snel een penalty. Kapitein Janne Laton neemt die, maar de bal spat uiteen op de lat. Dan weer 3 minuten over-en-weer waterpolo zonder echte doelkansen. Als er dan toch eentje valt zijn de Gentse doelvrouw Lois Laton en haar collega “Black Wave” aan de overkant Audrey Lemaire bij de pinken. De aansluiting komt er dan toch, Calypso scoort de 1-1 op 3’45 voor de rust. Calypso krijgt dan een man-meer, maar laat die liggen. 30 seconden later komt Janne Laton in shotpositie en die twijfelt niet, 2-1. Beide coaches nemen dan nog een time-out, maar die levert niets meer op.

De Gentse dames hebben het niet gemakkelijk met de Brusselse dames. In de eerste minuut van de derde periode staan de bordjes gelijk, en 40 seconden later staat Calypso zelfs op voorsprong, 2-3. De Gentse dames, sinds vorige week op de eerste plaats in het klassement, blijven zoeken. Een man-meer wordt gemist, maar anderhalve minuut later kan Janne Laton toch scoren. 3-3. Calypso krijgt dan ook een man-meer, en scoort : 4-3. Het is duidelijk dat de Gentse dames moeten werken om punten te verdienen. Leen Baudonck zet de 4-4 op het bord.

In de vierde en laatste periode is er fysiek wat gemis te merken tijde Brusselse dames. De Gentse profiteert daarvan en gaat volop in de aanval. Nona Laton geeft de perfecte assist op zus Janne Laton, die mooi afwerkt 5-4. En de Gentse trekt door, vanop man-meer scoort Janne Laton ook de 7-4. Calypso scoort nog eens tegen, maar de Gentse heeft nog wat power over. Andrea Robbe met de perfecte draai voor de goal en 8-5. Calypso kan dan nog eens scoren, maar veel verder dan die 6 doelpunten komen de Brusselse dames nieter. Gentse heeft nu de contrale over de match, en scoort vanop penalty de 9-6 via Janne Laton. De slotakkoorden zijn voor Andrea Robbe en Sarah Nel , zij zetten de verdiende, maar zwaarbevochten 11-6 op het bord. Die laatste goal was trouwens een perfecte assist van Sam De Caluwe. Volgende week wacht de laatste match van de reguliere competitie. De Gentse dames trekken dan naar Leuven.