DAMES KLOPPEN VICE-KAMPIOEN

8 November 2015

De dames van de Gentse hebben de nederlaag van vorige week tegen MZV Eeklo op een perfecte wijze weggespoeld. Ze klopten vice-kampioen Entente Brussel Dames met 8-4.

De nederlaag van vorige week heeft niet echt veel sporen nagelaten. Iedereen wist dat er meer in zat in het derby tegen Eeklo. De focus lag al gauw op de nieuwe topper, die tegen de vice-kampioen van vorig seizoen Entente Brussel Dames. De Brusselaars startten goed, Lois Laton moest al direct een bal vanop haar doellijn weghalen. Toch was het eerste doelpunt voor de Gentse dames. Janne Laton lanceerde een ketsende bal vanop de helft van het bad, en die kon de Brusselse doelvrouw verrassen. 1-0. Heel lang konden de Gentenaars daar niet van genieten, EBD zette al vrij snel gelijk. Gentse kreeg dan een man-meer, maar het shot van Nona Laton stierf op de lat. Het was maar even uitstel, Sylvie Den Blauwen zette even later de 2-1 op het bord. Net voor het einde van de eerste periode moesten Nona Laton en Leen Baudonck hun doelvrouw nog even bijspringen op de doellijn, een knappe redding van het duo.

In de tweede periode was het opnieuw EBD dat het best uit de startblokken kwam. 2-2 en 2-3 waren al snel de tussenstanden. Maar de Gentse meisjes vochten terug, Charlotte Gouget plaatste vanop man-meer de 3-3 op het bord. Het spel bleef op en neer gaan, EBD scoorde de 3-4, Janne Laton de 4-4. Net voor het einde van de tweede periode shotte Charlotte Gouget nog eens op de paal, een kans van Janne Laton werd gepakt door de doelvrouw.

Vanaf periode drie kon je voelen dat de wil om te winnen iets groter was bij de thuisploeg. Lois Laton stopte eerst een kans van EBD, even later shotte Leen Baudonck op de lat, de bal kwam terug in het veld, en Sylvie Den Blauwen kon afwerken. 5-4. Het sein om door te gaan, zeker omdat EBD verzuimde om 2 man-meersituaties af te werken. Janne Laton bediende even later Leen Baudonck met een mooie pass, en die bedankte met de 6-4. Intussen draaide de verdediging van de Gentse op volle toeren, Carlotta Robbe gooit zich match na match meer in de strijd, en dat rendeert. Het spel blijft nu constant in het voordeel van de Gentse, een man-meer op het einde van periode drie wordt echter niet afgewerkt.

Bij de start van periode vier steekt EBD nog even de neus aan het venster, maar Lois Laton staat goed te keepen. Vanop man-meer maakt zusje Janne Laton er intussen 7-4 van, EBD uitgeteld. De Brusselaars missen even later nog een penalty, en Nona Laton onderschept halfweg het bad een balverlies van de Brusselaars. Ze gaat op snelheid op de doelvrouw af en werkt keurig af, 8-4. Beide ploegen treffen dan elk nog eens de deklat, de welverdiende zege van de Gentse dames komt niet meer in gevaar, kampioen KGZV wint van de vice-kampioen Entente Brussel Dames met 8-4 en zet zich weer in pole position. Volgende week wacht een thuismatch tegen Leuven.