DAMES MET 3 BONUSPUNTEN DE PLAYOFFS IN

17 maart 2019

De dames van de Gentse hebben hun laatste opdracht van de reguliere competitie winnend afgesloten. Leuven werd naar huis gestuurd met een 13-2 einduitslag. Daardoor eindigt KGZV de competitie met 6 punten bonus op MZV Eeklo, gedeeld door 2 in de playoffs is dat dus 3 punten bonus.

De dames van de Gentse hebben sinds deze week 6 Black Waves in hun rangen. Een mooi resultaat voor deze ploeg ! Voor de laatste competitieopdracht kregen ze Leuven Aquatics voor de kiezen, een ploeg die zich al wist te plaatsen voor de playoffs als 3e in de stand. De Gentse kon al in de eerste periode een belangrijke kloof slaan. 4-0 via Andrea Robbe, Steffi Ryckaert, Leen Baudonck en Janne Laton. Een time-out van de bezoekende coach levert niets op.

Die vroege, veilige voorsprong werkt niet echt inspirerend voor de Gentse dames. Ze laten Leuven meer in het spel komen en werken zelf minder af. Leuven scoort tegen, maar Andrea Robbe scoort nog geen 20 seconden later de 5-1. De match kabbelt dan rustig verder, en op 2 minuten voor halfweg sport Janne Laton de 6-1. Leuven dringt dan nog even aan, en maakt er net voor affluiten van de tweede periode nog 6-2 van.

Een topmatch is het niet, Gentse krijgt nog kansen, maar springt daar wat onzorgvuldig mee om. Voor Leuven is het verhaal al afgelopen, Sam De Caluwe en Amber Vermaesen zetten de 8-2 op het bord.

Een tik die Leuven niet meer te boven komt, de Gentse dames krijgen vrij spel richting einde match. Andrea Robbe scoort de 9-2, 2 minuten later zet Leen Baudonck de 10-2 op het bord. Carlota Robbe is intussen Lois Laton komen vervangen in doel, maar echt veel werk heeft ze niet meer. Gentse speelt de match netjes uit, en maakt via Sam De Caluwe, Janne Laton en Lore De Mulder de score groter. De match eindigt op 13-2, de Gentse dames sluiten de reguliere competitie af met 6 punten voorsprong op MZV Eeklo. Volgende week zondag spelen Gentse en Leuven opnieuw tegen elkaar voor de halve finale van de beker van België. Opworp zondag om 20u in het Strop.