DAMES OPNIEUW KAMPIOEN !

5 mei 2019

De dames van KGZV volgen zichzelf op als kampioen van België. Ze wonnen, in het bad van Eeklo, de tweede match van de playoffs met 3-21 van Calypso Brussel en kunnen niet meer bijgehaald worden.

Na de ruime zege van vorige week tegen Leuven Aquatics, en het onverwacht gelijkspel van MZV Eeklo tegen Calypso, kon er deze week al een beslissing vallen in het bad van Eeklo. Als de Gentse dames Calypso Brussel konden kloppen, volgden zij zichzelf op al nationaal waterpolokampioen. Maar gemakkelijk zou dit niet worden, Calypso speelde vorige week gelijk tegen Eeklo. De focus bij de Gentse zat goed, maar de ploeg kreeg meteen te maken met een zeer stugge tegenstander. Calypso koos voor een harde aanpak en daar had de Gentse het eerst even moeilijk mee. Via Sylvie Den Blauwen en Amber Vermaesen werd het toch 0-2, maar Calypso klampte aan 1-2.

In de tweede periode liep de Gentse verder uit. Via Steffi Ryckaert en Sylvie Den Blauwen werd het 1-4. Maar Calypso kon
milderen ot 2-4 vanop man-meer. Het spel van de tegenstander bleef hard, met alle gevolgen vandien. Uitsluitingen, en goals
langs de andere kant: Sarah Nel, Leen Baudonck, Lore De Mulder en Janne Laton (2) zetten de tussenstand halfweg op het bord, 2-9.

In de derde periode bleef de Gentse de match domineren. Via Carlota Robbe werd het 2-10, en even later scoorde Leen Baudonck vanop penalty de 2-11. De coach van Calypso pakt dan een gele kaart voor protest na opnieuw een uitsluiting, en vanop man-meer scoort Amber Vermaesen de 2-12. Calypso kan niet echt meer volgen, de ene aanval na de andere komt op hen af. Steffi Ryckaert scoort de 2-13. Aan de overkant een mooi doelpunt van Calypso, 3-13. Het einde van de derde periode nadert als Amber Vermaesen het nog eens probeert van heel ver: 2” voor het einde 3-14, tot groot genoegen van de vele supporters.

In de laatste periode is het vat helemaal af bij Calypso. Een collectief sterk KGZV maakt de overwinning stap voor stap groter en geeft de titel nog meer glans. Via Janne Laton, Steffi Ryckaert en Leen Baudonck staat de 3-18 op het bord. Enkele seconden later moet de Gentse doelvrouw Lois Laton, die het weinige werk dat ze kreeg perfect opknapte, met een persoonlijke fout even naar de kant. Leen Baudonck nam haar plaats voor enkele seconden over en plukte een kans van Calypso met 1 hand ( dat moet als speler in de goal ) uit het doel. Een tik voor Calypso. Het werd hen duidelijk, de focus van de Gentse dames zat heel goed, er was weinig of niets tegen te beginnen. Leen Baudonck, Andrea Robbe (2) en Sarah Nel klaarden de klus. Eindstand 3-21, de Gentse dames met glans en glorie opnieuw kampioen van België !