DAMES SPELEN GELIJK IN EEKLO

3 maart 2019
De topper tussen de waterpolodames van Eeklo en Gentse heeft geen winnaar opgeleverd. Het werd geen supermatch omdat de belangen voor beide clubs zeer groot waren. De Gentse kon een grote stap richting titel zetten als het won (9 punten los) , Eeklo kon de playoffs bij een zege weer heel spannend maken. Maar het werd een gelijkspel, 3-3.
De Gentse trok naar het bad van Eeklo met een voorsprong van 6 punten. Bij winst zou het 9 punten worden, en die zouden dan een bonus van 5 punten opleveren voor de play offs. MZV Eeklo had er dus alle belang bij van deze match te winnen. Dan zou het verschil maar 2 punten zijn in de eindronde. De punten voorsprong worden daar gehalveerd en naar boven afgerond. Eeklo begon het best aan de match met al meteen twee prikjes, voorlopig zonder gevaar. De Gentse steekt ook een paar keer de neus aan het venster, het levert hen alleen 2 man-meers op. Bij de tweede is het prijs, Leen Baudonck scoort op het moment dat de witte vlag net omhoog gaat, 0-1 na een dikke 6 minuten. Eeklo al meteen in foutenlast, de ploeg is maar met 9 speelsters aan de opwerp gekomen, en Linde De Wispelaere staat al met 2 fouten. 
 
De tweede periode start al na een minuut met een man-meer voor de Gentse, zonder succes. Aan de overkant krijgt Sien Verbeke teveel ruimte om te shotten, en dan weet je het wel, 1-1. Op 3’26 van het einde van periode 2 neemt de Eeklose coach Jan Lievens een time-out, het levert niets op. Bij de Gentse dames lijkt er ook wat te weinig power in de benen te zitten om het verschil te maken. De match verloopt vrij statisch aan beide kanten. Eeklo kan daarvan profiteren, 2-1 halfweg, dankzij een tweede treffer van Sien Verbeke. 
 
De derde periode start zoals de tweede, met een man-meer voor de Gentse, de tweede fout voor Rune Lievens. Janne Laton kan afwerken, opnieuw op het moment dat het witte vlagje de lucht ingaat. 2-2. De match kabbelt dan rustig verder, zonder echte grote uitschieters, de twee nationale doelvrouwen Lois Laton en Maxime Van Vooren kunnen zich tonen. Beide coaches nemen nog een time-out, maar het brengt hen alletwee niets op. 
 
De vierde periode zal dus het verschil moeten maken, en daar start Eeklo het best. Fee Lampaert mag van ver shotten, Lois Laton verwacht de bal niet en 3-2. Gentse krijgt snel daarop 2 man-meers, coach Van Peteghem neemt bij de tweede een time-out. En die rendeert, Janne Laton kan scoren, 3-3. Andrea Robbe en Leen Baudonck pakken dan elk ook nog een uitsluiting, gelukkig zonder gevolg. Als was hiervoor ook een sterk keepende Lois Laton nodig. Op 29 seconden van het einde nog een time-out voor de Eeklose dames, gelukkig voor Gent opnieuw zonder succes. Gentse komt nog in balbezit voor de laatste 18 seconden, maar een doelpunt komt er niet meer uit. De topper eindigt op een 3-3 gelijkspel, maar kon zijn naam van topper nooit waarmaken. Daarvoor was het te statisch en zat er bij beide ploegen teveel rommel in het spel. De Gentse is blij met dit ene punt, de 6 punten voorsprong blijven op het bord staan. Met het oog op de eindronde alvast een welgekomen bonus !