DAMES VERLIEZEN BEKERFINALE

31 maart 2019
De Gentse dames hebben zaterdag voor het eerst een bekerfinale verloren. De ploeg kende een complete offday en ging zwaar onderuit tegen MZV Eeklo, 9-3
 
De dames van de Gentse hadden zich vorige week, ten koste van Leuven, geplaatst voor de bekerfinale. Ze konden de beker voor de 7e keer winnen, in de 5e opeenvolgende bekerfinale. De Gentse dames wonnen het opzwemmen, tot groot jolijt van de talrijk meegereisde Gentse supporters. Maar die hadden niet lang reden tot feesten, want de foutjes in de Gentse ploeg stapelden zich op. Eeklo speelde met de focus om te winnen, bij de Gentse lukte niets. De eerste periode sloot af met een 3-0 in het voordeel van Eeklo. 
 
In de tweede periode zwom Eeklo al iets minder snel, en kwamen de Meetjeslanders ook in foutenlast. Sien Verbeke en Fee Lampaert kregen elk twee bolletjes achter hun naam. Maar de Gentse deed weinig met het fysieke overwicht. Er werd behoorlijk statisch gespeeld, en er waren weinig speelsters die een shot op doel waagden. Daarnaast kwam Eeklo verdedigend goed uit de verf ! Toch kwam bekerhouder Gentse even terug in de match, via doelpunten van Amber Vermaesen en Sylvie Den Blauwen werd het 4-2.
 
De vlam sloeg ook in de derde periode niet in de pan bij Gent. Eeklo voelde dat er iets mogelijk was en speelde vrijuit. Bij de Meetjeslanders lukte alles, bij Gent niets. Eeklo liep verder uit tot 7-2. Een pandoering leek in de maak. Vanop penalty kon Janne Laton milderen, 7-3. Het was meteen het laatste wapenfeit voor KGZV, want in de laatste periode werd maar 1 keer meer gescoord, een doelpunt van Eeklo, 9-3.
De beker gaat dus voor een jaartje uit de Gentse trofeeënkast, en daar kan niemand iets op aanmerken. Een enthousiast MZV Eeklo haalden het van een, bij momenten, onherkenbaar Gentse. Zoals we vroeger al gezegd hebben, 1 verloren slag maakt de oorlog niet, de Gentse dames hebben tot het einde van april de tijd om zich klaar te stomen voor de play-offs !