DAMES WINNEN TOPPER OP EEKLO

2 november 2019
De dames van de Gentse hebben de eerste topper in en tegen Eeklo gewonnen. In het Verbauwenbad werd het 5-8, een verdiende zege voor de regerende landskampioen.
De matchen tegen Eeklo zorgen zowel in Eeklo als Gent voor goed gevulde tribunes. En dat was nu niet anders. En de vele supporters moesten lang wachten op een eerste doelpunt. Bijna 3 minuten om precies te zijn. Een doelpunt van Anke Van de Velde voor Eeklo. 2 minuten later begaat diezelfde Van de Velde een penaltyfout, en 1-1 via Janne Laton. Voor de rest zijn er weinig zaken te melden in de eerste periode, behalve een fase op 32 seconden van het einde van de periode. Leen Baudonck begaat een penaltyfout, maar de Gentse doelvrouw Lois Laton pareert de 5-meter van Sien Verbeke.
In de tweede periode opent de Gentse de score na 2’30. Een doelpunt van Sylvie Den Blauwen. Lang staat de voorsprong niet op het scorebord, want nog geen minuut later scoort Fee Lampaert tegen , 2-2. Diezelfde Lampaert zet even later de 3-2 op het bord. De Gentse dames proberen iets te doen aan de achterstand, maar enkele kansen gaan over of naast. Toch gaat de wedstrijd gelijk op.
De derde periode start met een doelpunt van Hazel Verhoeven. Zij zet Eeklo op een voorsprong van 2 doelpunten, 4-2. Maar de Gentse dames houden de zenuwen onder controle en werken aan de achterstand. Via Nona Laton wordt het 4-3. D’erop en er over denkt Amber Vermaesen, zij zet de bordjes gelijk 4-4. De Gentse heeft nu de controle over de wedstrijd en scoort de 4-5, maar het doelpunt wordt afgekeurd door een misverstand met de tafel. Eeklo put daar even moed uit en scoort via Rune Lievens de 5-4.  Een domper voor de Gentse dames die net daarvoor een geldig doelpunt zagen afgekeurd. Maar een time-out van coach Van Peteghem draait alles weer om, Nona Laton zet 14 seconden voor het einde van periode 3 de bordjes gelijk, 5-5.
Eeklo moet de rol lossen in de laatste periode. Of de afwerking is niet goed, of de Eeklose aanvalsgolven vinden een sterk keepende Lois Laton op weg. Eeklo scoort niet meer, het Gentse collectief wel. Want een collectief is dit Gentse zeker en vast. Ook de youngsters Evi Crommelynck en Laura Vandaele staan meer dan hun mannetje en zorgen ervoor dat coach Van Peteghem zonder zorgen kan wisselen. Lore De Mulder wordt twee keer weggestuurd, en scoort 1 keer met een schot en 1 keer met een man op man. 5-7. Eeklo ligt even later met een speelster teveel in het water, de scheidsrechter neemt de fout op zich en laat alles overdoen. Eeklo weer in balbezit, maar ze doen er niets mee. Ook een time-out van de Eeklose coach Lievens brengt geen zoden aan de dijk, Andrea Robbe geeft met een raak schot de doodsteek, een goed KGZV wint de eerste topper van het seizoen met 5-8, en staat met een match minder gespeeld op gelijke hoogte met MZV