EERSTE VERLIES VOOR DE GENTSE HEREN

3 februari 2019

Speeldag 13 is een ongeluksgetal geworden voor de Gentse heren. Zolang heeft het geduurd vooraleer de Gentse een eerste keer verloor. Een onuitgegeven KGZV-ploeg verloor in Tielt met 13-8.

Het was flink puzzelen voor de verplaatsing naar Tielt. De Gentse moest het doen zonder een pak kernspelers. Geen Niels Verhegge, Robin Ryckaert, Tanguy De Vrieze, Matthis De Vrieze, Maxx Vermaesen, Frank De Vogelaere en Lasse Cornillie. Daardoor kwamen ondermeer de U17-spelers Tobias Nelde en Boyd Strumane in de 13, en ook Arne Crommelynck (U21) kreeg een plaats in de 13.

De Gentse deed het goed in het begin van de match. Willem De Paepe opende de score na 30 seconden. De rangen werden goed gesloten, Tielt werd goed opgevangen. Op 2’47 van het einde van periode 1 werd het zelfs 0-2, een doelpunt van Philippe Dujardin. Tielt nam nog een time-out, maar die bracht niets op.

In de tweede periode verloopt alles plots veel stroever. De afspraken worden wat vergeten, de pressing valt weg en Tielt kan daarvan profiteren. Aanvallend worden de Gentse spelers vaak afgefloten, en dat zorgt voor wat extra druk. Tielt scoort nu aan 100 % en zet een   8-1 op het bord in de tweede periode. De Gentse eerredder in de tweede periode komt van Philippe Dujardin, 8-3. Tot overmaat van ramp verliest de Gentse in die periode nog Willem De Paepe met een blessure.

De Gentse coach maakt tijdens de rust aan zijn spelers duidelijk waar de fouten liggen, en die nemen dat goed op. Cedric Creelle opent de score na de rust, 8-4. Tielt scoort dan 2 keer tegen, maar de Gentse blijft nu wel vlot meespelen en maakt ook minder fouten. Toch vergeten de Gentenaars af te werken op man-meer. Tielt scoort wel, 11-4. Cedric Creelle prikt dan ook nog eentje tegen de netten, en de Gentse krijgt daarna 2 man-meers. Op de laatste pakt de Gentse coach een time-out en die rendeert, 11-6 via Dries Baudonck.

Tielt opent de score in de laatste periode vanop man-meer. Cedric Creelle scoort binnen de minuut tegen, 12-7. De thuisploeg ruikt de zege, en scoort nog een keer 13-7, maar het laatste feit in de match komt van de Gentse. Dries Baudonck scoort de laatste van de match, 13-8. De eerste nederlaag voor de Gentse, maar toch een dikke pluim voor alle “depanneurs”. De jeugd liet zich zien, en er zat zeker meer in deze match. Volgende week wacht een moeilijke verplaatsing naar Leuven. De reserven maakten er met een jonge ploeg een mooi en spannend kijkstuk van, maar verloren nipt met 17-16.