Eerste zege voor de heren

20 oktober 2015

Na 3 speeldagen is de Gentse er in geslaagd om de eerste punten binnen te halen. In het Sinbad te St Niklaas werd verdiend gewonnen van Wase na een spannende match.

Gentse trok naar de Wase met interimcoach Franky Malin. Lieven Lagast kon er wegens ziekte niet bijzijn. Franky kon Stephan Creelle voor het eerst dit seizoen weer meenemen, en ook youngster Lasse Cornillie zat in de selectie. Wase had reeds 7 punten op zak en wou ook de scalp van de Gentse.

De match begon goed voor de Stroppen. Ze toonden meteen aan de thuisploeg dat ze niet naar het Sinbad kwamen om cadeaus uit te delen. ViaWim Vienne stond het na 2 minuten 0-1. Wase reageerde en zette binnen de minuut de 2-1 op het bord. Toch kwam de Gentse terug. Vertrekkend vanuit een sterke verdediging werd een 3-3 op het bord gezet na de eerste periode, dankzij doelpunten van Dirk Ijpelaar en Niels Verhegge.

In de tweede periode dicteerde KGZV de wet. Wase bleef problemen ondervinden in de afwerking, bij de Gentse lukte dat deze keer wel. Ken De Wilde en Maxx Vermaesen zorgden voor de 3-5. Vanop man-meer kwam Wase dichterbij, maar opnieuw Ken De Wilde zorgde voor de afstand van 2 doelpunt, 4-6. Bij een 5-6 tussenstand probeerde de thuiscoach iets te doen aan de achterstand met een time-out, maar die bracht niets op. Integendeel, Ken De Wilde zette meteen daarna de 5-7 ruststand op het bord.

In de derde periode bleken de hoge verwachtingen van de Wase, winnen tegen de Gentse, moeilijk te realiseren. De Gentse controleerde de match en kon verder uitlopen. Via doelpunten van Niels Verhegge (3), Ken De Wilde, Max Vermaesen en Wim Vienne stond het 9-13 na 3 perioden. De match zo goed als gespeeld.

Tijdens de laatste periode kwam de Gentse niet meer in de problemen. Ken De Wilde zette de 11-15 tussenstand op het bord, de Wase moest opnieuw stevig achtervolgen. De tijd was te kort voor de Waaslanders, ze zagen KGZV de match uitspelen. Dirk Ijpelaar en Giovanni Van De Velde ( at the buzzer ) zetten de verdiende 14-17 eindoverwinning op het bord. De eerste punten van het seizoen zijn meteen een feit. Ook de reserven wonnen hun match zonder problemen.