EERVOL ONDERUIT TEGEN MZV EEKLO

6 december 2015

De heren van de Gentse hebben vandaag bewezen dat ze niet op de laatste plaats thuishoren. De ploeg vocht voor elke liter water en deed leider Eeklo bij momenten twijfelen. Het was pas in de laatste periode dat de leider afstand kon nemen van de Stroppen.

Voor het derby tegen Eeklo kon coach Lieven Lagast geen beroep doen op doelman Frank De Vogelaere en Dirk Ijpelaar. Beiden zijn geblesseerd. De coach besloot ook om zelf niet te spelen, maar de ploeg te sturen van langs de kant van het bad. En hij zag dat het goed ging in de eerste periode, nadat het opzwemmen werd gewonnen shotte Dries Baudonck met een heerlijke knal de 1-0 op het bord. Eeklo kreeg al snel een man-meer maar deed er niets mee. Doelman Kjell Van de Velde stopte mooi. Hij deed dat drie keer na elkaar ! Bij de eerste man-meer voor de Gentse trof Ken De Wilde de lat. Eeklo laat even later opnieuw een man-meer onbenut, maar scoort toch de 1-1. De start van een beter moment voor de Meetjeslanders, met een shot en een lob maakt Tuur Damman er 1-3 van. Maar de Gentse laat de moed niet zakken, Ken De Wilde pakt uit met een fraai afstandshot en scoort zo de 2-3.

In de tweede periode mist de Gentse 2 man-meers op rij. Het antwoord van Eeklo wordt knap gestopt door Kjell Van de Velde, die vandaag een superdag heeft. Gentse dwingt Eeklo tot verdedigen en scoort de 3-3 via Ken De Wilde. KGZV komt zelfs op voorsprong, een solo van Steven Lagast wordt netjes afgewerkt door Dries Baudonck, 4-3. Even later treft Niels Verhegge de lat, Eeklo doet hem dat na. Vanop man-meer kan Eeklo de stand gelijk brengen , 4-4 halfweg.

De derde periode start met twee grote kansen voor de Gentse. Ken ziet zijn bal gestopt door de Eeklose doelman, Niels Verhegge shot op de doelman. Intussen blijft Kjell, ter frustratie van de Eeklose aanvallers, alles pakken wat op zijn weg komt. Gentse krijgt dan een man-meer, maar die wordt opnieuw gemist. Een werkpuntje ! Ook Eeklo maakt weinig klaar vanop de man-meer, en dat wordt afgestraft door Ken De Wilde, hij scoort de 5-4. De wedstrijd blijft vlot op-en neer gaan, Eeklo komt gelijk, maar even later scoort de 17-jarige Dries Baudonck vanop penalty de 6-5. Eeklo komt dan twee kee tot scoren, ondermeer vanop penalty. 6-7. Als de Gentse even later opnieuw een man-meer mist, straft Eeklo het af met een doelpunt: 6-8. Een slordige pass van een speler van MZV wordt net op het einde van periode 3 opgevangen door Niels Verhegge en die scoort “at the buzzer” de 7-8.

Ook in periode 4 zien we een leider die schrik heeft om te shotten. Bij elke aanval geven de spelers de bal zo snel mogelijk uit handen. De spelers gaven na de match toe dat ze ferm getwijfeld hadden Wim Vienne scoort met een afgeweken bal de 8-8, de supporters zijn best tevreden met het geleverde spel van de Gentenaars. Eeklo kan dan opnieuw twee keer scoren, en Niels Verhegge treft opnieuw de doelman. Gentse mist even later opnieuw een man-meer, en Eeklo profiteert maximaal van de wissels die Gent moet doorvoeren. Het loopt 8-13 uit en wint zo zonder veel glans het derby tegen Gent. De cijfers zijn volgens de match TE zwaar, er zat zelfs meer in voor de Gentse. Maar we zagen vandaag opnieuw een ploeg die in de tweede ronde wil tonen dat ze niet op hun plaats staan. Een pluim gaat vandaag sowieso naar onze doelman Kjel Van de Velde, de andere pluimen komen er voor de ploeg zelf. Die toonde vandaag de nodige Grinta ! Chapeau ! Ook de reserven speelden een prima partij. Zij wonnen de match tegen Eeklo, nog maar de tweede nederlaag vh seizoen voor MZV, met 8-9 en stijgen naar de top v klassement.