Eervol verlies U15 in Doornik

3 oktober 2015

De U15 van coaches Leander Colpaert en Matthis De Vrieze is aan het seizoen begonnen met een nederlaag in Doornik. Het werd een gelijkopgaande match die pas beslist werd in het vierde kwart. De cijfers waren fel overdreven door enkele vreemde beslissingen.

De U15 moest eigenlijk twee weken geleden al aan het seizoen begonnen zijn, maar het koude Stropwater stak een stok in de wielen. Daarom werd de match tegen Jespo uitgesteld, zodat de match op Doornik meteen de vuurdoop werd van deze U15-lichting. Leander en Matthis trokken er naar toe met 9 spelers, waaronder de nieuweling Ferre Schatteman en onze nieuwe doelman Joost Vermeiren. Veel was er niet geweten van de tegenstander, het was dus afwachten hoe onze ploeg en vooral de Waalse tegenstander zou spelen.

In de eerste periode ging het spel gelijk op. Joost stond voor het eerst tussen de palen en pakte meteen ook zijn eerste bal. Goed voor het vertrouwen ! Toch moest hij zich even later omdraaien, en nog geen 30 seconden later opnieuw bij een eerste man-meer, de eerste fout voor Kaj Petersen. Het antwoord van de Gentse mocht er zijn, Lenne Verhaert zette vanop een verre afstand de 2-1 op het bord. Doornik bleef komen, en scoorde al gauw de 3-1. Maar opnieuw klampten de Gentse miniemen zich vast aan de tegenstander. Kaj Petersen scoorde een mooi doelpunt, 3-2. Consternatie alom bij een beslissing van de scheidsrechter. Kaj Petersen wordt heel duidelijk vastgehouden door zijn tegenstander, maar krijgt toch zijn tweede fout. Een zware last voor de rest van de match. Gentse is nog 1 keer gevaarlijk, Lenne shot op de paal. Op 12” seconden van het einde neemt coach Droulez van Doornik een time-out, zijn ploeg kan hem , mede door schitterend verdedigen van Bram Van Damme, niet verzilveren.

Nieuwkomer Ferre Schatteman wint het opzwemmen in de tweede periode. Er volgt een foutje, en Doornik profiteert maximaal, 4-2. Even later komt doelman Vermeiren goed tussen. Gentse heeft dan een eerste man-meer, coach Leander vraagt time-out om bij te sturen, maar de bal gaat verloren. Doornik scoort tegen 5-2. toch geven de moedige Gentenaars niet op. Miro scoort de 5-3 en even later Lenne de 5-4. Doornik loopt dan nog even uit tot 6-4, maar opnieuw Lenne toont zijn shotvaardigheid , 6-5 de ruststand.

In de derde periode wint Ferre opnieuw het opzwemmen. Bij een eerste aanval van Doornik gaat Miro in de fout. Hij krijgt zijn eerste uitsluiting. Jammer genoeg mag hij er al meteen weer in, en dat loopt fout, 2e fout als gevolg, een extra zware last op de schouders van de ploeg. Doornik scoort er de 7-5 uit. Kaj treft even later de lat en moet daarna het bad verlaten met 3 fouten. Een duidelijke aanvallende fout van de tegenstander komt opnieuw ONTERECHT op het boekje van Kaj. Zijn beide handen waren duidelijk boven water, de ref zag het anders. De Gentse vanaf dat moment nog met 1 wissel. Doornik maakt het spel nog wat harder en loopt uit tot 9-5.

De vierde periode was er teveel aan. De weinige wisselmogelijkheden deden deze enthousiaste ploeg de das om. Joost doet wat hij kan in de goal, stopt zelfs een 1-0, maar Doornik slaat een beslissende kloof. Dat slaan was bij momenten ook vrij letterlijk te nemen, halfweg periode vier krijgt Lenne een duidelijk slag boven water, het mooiste voorbeeld van brutaliteit, door de scheidsrechter jammer genoeg niet gezien. Als even later Miro ook naar de kant moet met een derde fout, zijn de wissels op, en het vat af. Tegen de Gentse worden 8 uitsluitingen gefloten tegen 3 voor de “hardere” thuisploeg. Toch kan Arne Crommelynck de laatste goal scoren. 14-6, een veel te zware uitslag voor een degelijk KGZV. De youngsters zetten een mooie prestatie neer en tonen dat ze over heelwat capaciteiten beschikken.

Speelden voor Gent : Joost, Ferre, Lenne(3), Bram, Thomas, Thibault, Arne (1), Kaj (2) en Miro.