GENTSE DAMES KLOPPEN ANTWERPEN

28 January 2019

Onze dames zijn het nieuwe jaar gestart met een klinkende zege. Ze stuurde de dames uit Antwerpen na een harde match naar huis met een15-5 nederlaag ! Gentse blijft zo knap op de eerste plaats.

Voor de eerste match van het nieuwe jaar kon coach Patrick rekenen op 10 speelsters. Opvallend, bij Antwerpse stond Audrey Lemaire in doel. De doelvrouw van de Black Waves vorig seizoen kreeg van haar moederclub Calypso de toestemming om weg te gaan, een speelt nu bij de Antwerpse dames. Zij moest zich al snel een eerste keer gewonnen geven toen Steffi Rijckaert uitpakte met een knappe haakworp. Nog geen dertig seconden later stond de 2-0 al op het bord, een mooie lobbal van Leen Baudonck. De Antwerpse dames verdedigden hun doel keihard. Het zorgde hier en daar al voor wat frustratie bij de Gentse dames. Vanop een man-meer zet Steffi de 3-0 op het bord. Beide coaches nemen dan nog een time-out, en het is die van de Gentse coach Van Peteghem die iets opbrengt. Leen Baudonck zet op 2 seconden van het einde van periode 1 de 4-0 op het bord met een verre bal !

Gentse blijft ook in periode 2 het spel maken. Na een minuut maakt Lemaire een penaltyfout, netjes afgewerkt doorJanne Laton, 5-0. Het wordt zelfs 6-0 als Carlota Robbe een assist van Lore De Mulder binnen tikt. Antwerpen weet even niet meer van welk hout pijlen maken. Toch scoren de Sinjoren tegen, 6-1. Maar lang kunnen ze daar niet van genieten, Janne Laton scoort de 7-1.

In periode 3 wordt het spel nog wat ruwer. Het belet Gentse niet om opnieuw de debatten te openen, 8-1 via Carlota Robbe. De Gentse doelvrouw Lois Laton laat zich dan even verrassen op een verre lobbal van Nicki De Meyer, maar pakt even later uit met een schitterende man-op-man redding. Leen Baudonck deelt intussen aan de overkant nog een tikje uit, 9-1, en Sarah Nel doet er nog een schepje bovenop. 10-1. Vanop man-meer scoort Antwerpen via Anne Istiry nog eens tegen 10-3.

Periode 4 wordt geopend met 2 doelpunten van Leen Baudonck, 12-3. Eentje na een mooie 1-2 tussen Sylvie Den Blauwen en Andrea Robbe, een andere na een intikker op een lob van Carlota Robbe. De scheidsrechter krijgt intussen wat extra werk met enkele persoonlijke duelletjes in het water, gelukkig zonder gevolgen. Antwerpen kan uit een verwarrende fase scoren, 12-4 vanop penalty. Maar veel verder komen de Antwerpse dames niet. De fysiek bij de Gentse is beter. Janne Laton zet de 13-4 op het bord, onze pas 16-jaar geworden, Sam De Caluwe geeft haar verjaardag extra glans met de 14-4. Op een dikke minuut voor het einde van de match zet Sarah Nel de 15-4 op het bord, Antwerpen scoort via Istiry nog eens tegen 15-5. Een ruim verdiende zege voor de Gentse dames die zich klaar zetten voor de komst van Calypso volgende week.