GENTSE HEREN KLOPPEN STROMBEEK

18 February 2018

De spelers van de Gentse hebben een emotionele dag afgesloten met een zege. Tegen hekkensluiter Strombeek werd het 16-14. Het was zeker niet onze beste match, maar de 3 punten waren binnen als eerbetoon aan Hugo Rasschaert.

Enkele uren na de afscheidsdienst van onze overleden ere-voorzitter Hugo Rasschaert moest er alweer gewerkt worden. Hekkensluiter Strombeek kondigde zich aan in het Strop, en uit analyse van de vorige matchen van Strombeek bleek dat de ploeg, ondank de laatste plaats, toch voluit zijn kans blijft gaan. De Gentse kon geen beroep doen op de geblesseerde Robin Ryckaert en ook nog steeds niet op Steven Lagast.

Gentse startte gretig, Cedric Creelle kon al bij de eerste aanval de score openen. Maar Strombeek vocht terug, 1-1 binnen de minuut. De Gentse krijgt dan een man-meer maar doet daar niets mee. De Stroppen komen wel op 2-1 via Lieven Lagast. Even later werkt de Gentse een man-meer af, 3-1 via Tanguy De Vrieze. De Gentse coach Franky Malin vraagt 20sec later een time-out, maar die levert niets op. Het is Strombeek dat bij de volgende aanval scoort 3-2. Een dikke 20sec voor het einde haalt Niels Verhegge nog eens uit, 4-2.

Strombeek blijft aanklampen en scoort na een kleine 2 minuten in de tweede periode de 4-3. Beide ploegen krijgen dan een man-meer, maar die levert voor geen van beide ploegen een doelpunt op. Dan maar vanop afstand denkt Niels Verhgegge, hij legt de 5-3 in het mandje. Strombeek is nu even van slag af, en Dries Baudonck mag de 6-3 scoren. Zij die dachten dat Strombeek dan een definitieve tik kreeg hadden het mis, de Vlaams Brabanders knokken zich terug in de match, ook al omdat een aantal passes van de Gentse verloren gingen, en omdat twee man-meers verkwanseld werden. Op 48” van de rust is het plots 6-6. Tot onze grote verbazing scoort Strombeek op 2sec voor de rust zelfs de 6-7. Een situatie waarin de Gentenaars zichzelf hebben vastgereden. De automatismen liepen precies wat stroef.

De derde periode begint met een man-meer voor de Gentse, opnieuw niet afgewerkt. Het is weer Niels Verhegge die moet komen scoren. Hij krijgt bij momenten 2 tot 3 spelers rond zich, maar kan er toch uit komen. 7-7. Maar Strombeek is niet van plan om zich zomaar neer te leggen bij de situatie. Het scoort de 7-8 meteen na de 7-7. De Gentse weet nu dat het flink zal moeten werken om de zege binnen te halen. Het is Matthis De Vrieze die de gelijkmaker op het bord zet. Dan weer hetzelfde scenario, een man-meer gevolgd door een time-out voor de Gentse, opnieuw zonder succes. Het lijkt een beetje de miserie van de avond te worden. Gelukkig is daar dan altijd Niels Verhegge, hij zet met prachtig midvoorwerk Gent weer 1 doelpuntje voor 9-8. Gent krijgt dan weer een man-meer en werkt nu wel af, de 10-8 staat plots op het bord. Het wordt zelfs 11-8 dankzij een penaltygoal van Lieven Lagast. Veel verder kunnen de Gentenaars niet uitlopen, want Strombeek blijft op de loer liggen 11-9, maar Niels Verhegge prikt er al gauw weer eentje tegen. Gent krijgt dan nog een man-meer ( zonder succes ) en een goal tegen. Tussenstand 12-10.

Die voorsprong geeft de Gentse niet meer af. Tanguy De Vrieze wordt mooi aangespeeld door broer Matthis en scoort de 13-10. Strombeek scoort vanop man-meer de 13-11, maar binnen de minuut scoort Lieven Lagast al weer tegen. Ook Tanguy De Vrieze prikt er nog eentje tegen de netten. Het is nu elk om beurt, Strombeek scoort, maar Dries Baudonck scoort meteen tegen. 16-12. De wedstrijd kabbelt dan rustig naar het einde, Strombeek komt nog opzetten tot 16-14, maar dichter komen ze niet. De Gentse kan, ondanks een mindere match, toch de drie punten in het Strop houden, en dat zijn er 3 speciaal voor Hugo ! Ook de reserven wonnen hun match, zij het met iets minder moeite, 20-9. Volgende week komt Oostende op bezoek.