GENTSE HEREN VERSTEVIGEN LEIDERSPLAATS

9 december 2018

De heren van de Gentse hebben de moeilijke verplaatsing naar Aalst succesvol afgewerkt. Door het gelijkspel van Oostende in Antwerpen en het verlies van Wase in Tielt verstevigen zij hun leidersplaats.

1 week na het behalen van de herfsttitel moest de Gentse naar Aalst. Dat is altijd een lastige verplaatsing, en als de tafel het dan ook nog eens laat afweten, dan is het helemaal een probleem. Maar met een beetje improvisatie en wat teamwork tussen Aalst en de Gentse lukt alles ! KGZV start goed, krijgt enkele flinke kansen, maar vergeet die af te maken. Toch opent Dries Baudonck de debatten vanop man-meer, 0-1. Ook Aalst speelt enkele kansjes bij elkaar, maar een sterk keepende Frank De Vogelaere voorkomt voorlopig de gelijkmaker. Hij moet zich toch een keer gewonnen geven, maar Dries Baudonck en Niels Verhegge zetten daarna de 1-3 op het bord.

In de tweede periode pakt Aalst uit met een sterke pressing, en de Gentse heeft daar niet meteen een antwoord op. De thuisploeg scoort na 3 minuten de 2-3 en komt ook dichtbij de gelijkmaker. Maar aan de overkant zorgt Philippe Dujardin voor wat rust, 2-4. Het blijft moeilijk spelen voor de Gentse, de zwemmers van de Gentse worden aan banden gelegd, er komt weinig opening. Vlak voor rust staat de 3-4 op het bord.

Ook de derde periode blijft vrij zenuwachtig. De passing bij de Stroppen kan beter, Aalst voelt dat hun pittige aanpak werkt. Het wordt 4-4. Op dat moment begint ook de afwerking bij de Ajuinen te stroppen. Ze laten de kans op 5-4 liggen en de Gentse neemt weer over. Dries Baudonck scoort de 4-5 vanop penalty. Gentse komt wel volledig in de match, Aalst lijkt de beste pijlen verschoten te hebben. Tanguy De Vrieze scoort de 4-6 en even later zet Dries Baudonck de 4-7 op het bord. Thuiscoach Maarten De Bolster pakt een gele kaart voor protest.

Het wordt een beetje harder in de laatste periode. Tanguy De Vrieze scoort al snel de 4-8. Aalst krijgt dan enkele kansjes om dichterbij te komen, maar die missen allemaal precisie. Toch komt de thuisploeg nog opzetten in het einde van de match. Het wordt nog 6-8 , maar dichterbij komt Aalst niet meer. De Gentse pakt zo 3 belangrijke punten, en ziet de eerste achtervolgers morsen met de punten. Volgende week komt Waregem naar het Strop.
De reserven, met de U17-spelers Matthias Delcloo, Boyd Strumane en Tobias Nelde in de ploeg, wonnen hun match ook. Matthias scoorde zelfs een 5-meter. Het werd 10-13. Beide ploegen blijven zo op kop van het klassement.