GENTSE HEREN WINNEN OOK IN ANTWERPEN

2 December 2017

De heren van de Gentse hebben de heenronde van de competitie in schoonheid afgesloten. De laatste match, een uitmatch in Antwerpen, werd winnend afgesloten. KGZV haalt zo een knappe 21 op 27 en eindigt de heenronde op de tweede plaats.

Coach Franky Malin kon voor deze uitmatch in Antwerpen geen beroep doen op Maxx Vermaesen, Philippe Dujardin en Steven Lagast. Alle andere spelers tekenden present. En de Gentse begint fel aan de match. Na 50 seconden zet Dries Baudonck al de 0-1 op het bord. Zijn voorbeeld wordt netjes gevolgd door Antonis Machalias en Niels Verhegge 0-3. “Den Twee” moet iets terug doen en doet dat via Jorn Dams. 1-3. Even later scoort Cedric Creelle de 1-4. Beide coaches nemen dan om beurt een time-out, en die is alleen voor Antwerpen B succesvol: 2-4

Zelfde scenario in periode twee. Een droomstart voor de Gentse. Niels Verhegge scoort zijn tweede en derde van de avond ( hij zal uiteindelijk weer 7 keer scoren ) en ook Lieven lagast pikt zijn goaltje mee: 2-7. Wat Antwerpen ook probeert, de Gentse is duidelijk de betere ploeg. Het wordt eerst 3-7, maar kort daarop prikt Dries Baudonck al weer tegen 3-8. Ook Lieven Lagast scoort nog eens 3-9. Jorn Dams scoort daarna ook zijn vierde van de avond, maar de Gentse panikeert zeker niet. Rustig de controle over de match houden en af en toe scoren. Via Niels Verhegge wordt het 4-10. Antwerpen krijgt dan een man-meer, maar doet er niets mee. En ook een time-out levert niets meer op voor de thuisploeg, ruststand 4-10.

De Gentse begint ook periode drie met een 0-3. De doelpunten zijn alledrie van Niels Verhegge. De thuisgoalie heeft geen gezellige klant aan de Gentse nummer 10. Toch blijf je voelen dat de Gentse alert moet blijven, want Antwerpen probeert aan te klampen. Via Van Everbroeck en Jorn Dams wordt het 6-13. Vanop man-meer scoort Antonis Machalias daarna de 6-14. De match kabbelt rustig verder, en wie anders dan Jorn Dams kan Gent-doelman Frank De Vogelaere nog eens kloppen: 7-14 na drie perioden.

Niets kan de Gentse zege hier bedreigen, want opnieuw start KGZV met een 0-3, dankzij 2 doelpunten van de Griek Antonis Machalias en eentje van Cedric Creelle. Van Peteghem en Dhanis scoren dan nog even tegen, maar de uitzege van de Gentse komt nooit in gevaar: Thomas Steenackers zet de kers op de taart, KGZV wint met 9-18 en mag terecht trots zijn op het parcours van de eerste ronde.