GENTSE HEREN WINNEN VLOT VAN OOSTENDE

26 February 2018

De heren van de Gentse blijven in de goede flow. Na Aalst en Strombeek, ging nu ook Oostende voor de bijl. De Gentse won met 19-7, dankzij 5 doelpunten van Niels Verhegge. Voor de match tegen Oostende kon de Gentse geen beroep doen op Steven Lagast, Robin Ryckaert en Philippe Dujardin. Ook coach Frankly Malin kon er door werkomstandigheden niet bijzijn. De KGZV-damescoach Patrick Van Peteghem nam over. Ook bij Oostende, dat er alles wil aan doen om de barrageplaats te vermijden, ontbraken de coach en enkele spelers.

De Gentse werd wakker gemaakt met een lobbal na 50 seconden. Die ging netjes binnen en 0-1. Het antwoord liet niet lang op zich wachten, KGZV nam de match resoluut in handen. Niels Verhegge zette met een afbotsende bal de 1-1 op het bord, Dries Baudonck ging solo op de keeper af en scoorde de 2-1. Tussendoor pakte de Gentse doelman Frank de Vogelaere uit met een knappe redding op een man-meer voor Oostende. Gentse bleef aan zet in die eerste periode. Antonis Machalias zette de 3-1 op het bord, en Niels Verhegge gaf even later een mooie midvoor-demonstratie. Een goal om in te kaderen, 4-1. En onze kapitein kende zijn dagje wel, op 50sec na de 4-1 zette Verhegge ook de 5-1 op het bord. Oostende kreeg dan nog een man-meer, maar deed daar niets mee.

Gentse won ook het opzwemmen in periode 2. Een man-meer werd gemist, maar 20 seconden later stond de 6-1 toch al op het bord via Dries Baudonck. Oostende moest de match ondergaan, dit Gentse was gewoon een kopje groter. Via Maxx Vermaesen kwam de 7-1 op het bord. Oostende kon nog een keer dreigen vanop man-meer, maar opnieuw wist Frank die op een knappe wijze uit zijn doel te houden. Maxx Vermaesen scoorde even later met een mooie lob de 8-1 en Matthis De Vrieze met een intikker de 9-1 ruststand.

In de derde periode zet KGZV-coach Patrick Van Peteghem de andere doelman Jan Desomviele tussen de palen, en die laat al meteen zien dat hij ook best een balletje kan stoppen. Toch moet hij zich ook een keer gewonnen geven, 9-2. Maar vanop man-meer scoorde Cedric Creelle de 10-2. Beide ploegen slikten daarop een uitsluiting, en de Gentse kon daarvan profiteren. 11-2 via Tanguy De Vrieze. Oostende kwam dan terug tot 11-3, maar verloor dan Sam Beirens met een DEF OUT na protest. Dries Baudonck scoorde uit die man-meer de 12-3. Even later was het opnieuw de beurt aan Niels Verhegge. Zijn eerste shot ging op de lat, maar Niels kreeg de rebound weer in eigen handen en scoorde nu wel, 13-3. Met nog een “showtimeke” vanop midvoor toonde Niels Verhegge nog eens zijn klasse op de midvoor: 14-3 na 3 perioden.

Oostende opende de score in de laatste periode, opnieuw met een perfecte lobbal. Een strak afstandshot zette kort daarop de 14-5 op het bord. Het sein voor de Gentse om ook nog eens volop te gaan. Antonis Machalias scoorde zijn 2e van de avond, 15-5. En nog geen 30seconden later mochten de Gentse supporters al opnieuw juichen, 16-5 via Maxx Vermaesen. Oostende prikte er dan nog eentje tegen, maar vanop man-meer zette Dries Baudonck de 17-6 op het bord. Kort daarop opnieuw een mooie Gentse aanval, Niels Verhegge alleen op doel af, wacht netjes op Maxx Vermaesen om de bal af te geven en te scoren. 18-6. De 19e van de Gentse was er eentje van Wim Vienne, en de Oostendse ad-interimcoach Kurt Van de Sompele scoorde de laatste van de match, 19-7, een ruime en verdiende zege voor de Gentse, dat nu voor een pittige 2 weekse staat, met uitmatchen in Tielt en Eeklo. De reserven deden het ook prima, zij wonnen hun match met 21-8 en staan, net als de heren, alleen tweede na leider Eeklo.