GENTSE HEREN ZETTEN ZEGEREEKS VERDER !

14 October 2018

De heren van de Gentse waterpolo blijven op zegekoers. Na Aalst, Waregem en Mons ging nu ook Tielt voor de bijl. De West-Vlamingen moesten terug naar Tielt met een 14-8 nederlaag. Uitblinker Tanguy De Vrieze scoorde 6 doelpunten.

Voor de match tegen Tielt kon coach Malin weer beroep doen op Niels Verhegge. Alleen doelman Frank De Vogelaere was er om professionele redenen niet bij. Kjell Van de Velde nam zijn plaats in op de bank. Tielt won het opzwemmen, maar deed niets met deze eerste aanval. Gentse ving rustig op en probeerde een eerste prik uit te delen, zonder succes. Ook aan de overkant moest Jan De Somviele al snel tonen dat hij wakker was. Na een studieronde van 2 minuten, een eerste treffer. Eentje op naam van de Gentse, getekend Maxx Vermaesen. Het was het sein voor de Gentse om even door te duwen. Tanguy De Vrieze en nog eens Maxx Vermaesen zetten de 3-0 op het bord, alletwee met een shot vanop zeer respectabele afstand ! Tielt wist even niet van welk hout pijlen maken, de bezoekende doelman kreeg flink wat ballen te verwerken, en Tanguy De Vrieze joeg er nog een tegen de touwen. 4-0. De bezoekende coach Degrande probeerde het tij te keren met een time-out, maar die bracht niets op. De goals bleven aan de overkant vallen. Maxx Vermaesen met de 5-0, en vanop man-meer Dries Baudonck met de 6-0.

Gentse start ook goed in de tweede periode. Philippe Dujardin scoort vanop man-meer de 7-0. Tielt prikt dan toch een keertje tegen, maar lang kunnen ze niet genieten, want Lasse Cornillie is goed gevolgd op een shot van Niels Verhegge en tikt de 8-1 binnen. En dan blokkeert de Gentse machine even. Het tempo van de aanvallen is plots nihil, er wordt statisch gespeeld, en er gaan wat ballen verloren. Jan De Somviele pakt eerst nog uit met een mooie redding, maar moet zich daarna toch 2 keer gewonnen geven vanop afstand. Uitblinker Tanguy De Vrieze ziet het gebeuren en pakt zijn verantwoordelijkheid, met een schitterende haakworp verschalkt hij de bezoekende doelman: 9-3. Toch voelt Tielt dat de flow van de Gentse even niet goed zit. De West-Vlamingen scoren nog twee keer en zetten de 9-5 ruststand op het bord.

Traditioneel wisselt de Gentse van doelman na de rust, Kjell Van de Velde neemt de plaats in van Jan De Somviele. En die moet zich al snel 2 keer omdraaien. Gaatjes in de verdediging worden afgestraft, 9-7. Er slaat even paniek toe bij de Gentse supporters, het zal toch geen waar zijn. Gelukkig is daar dan de ervaring van Niels Verhegge, hij scoort op 1’30 voor het einde van periode 3 de 10-7. Aan de overkant stopt Kjell Van de Velde een keuzekans voor Tielt. Beide teams pakken dan nog een time-out, zonder succes.

De laatste periode start zoals de derde, met een snelle man-meer, netjes afgewerkt door Tanguy De Vrieze. Tielt scoort snel tegen , en er ontstaat een soort struggle for life. De Gentse komt daar uiteindelijk met veel zwoegen en zweten als beste uit, en scoort via alweer De Vrieze de 12-8. Een schitterende uitvoering van een haakworp trouwens ! Er staan dan nog ruim 3 minuten op de klok, en een verdienstelijk Gentse pakt die met twee handen. Tanguy De Vrieze geeft het genadeschot voor Tielt, 13-8. Even later scoort Lasse Cornille vanop man-meer de 14-8. Kjell Van de Velde pakt dan nog uit met een mooie redding, maar toch is het slotakkoord voor de West-Vlamingen: 14-9. Gentse prijkt samen met Oostende aan de leiding met het maximum van de punten. Op 10 november kijken de twee elkaar in de ogen in het Strop. De reserven kenden ook geen genade met de collega’s van Tielt. Zij wonnen met ruime 24-6 cijfers. Ook de dames kenden eerder op de avond een productieve avond. Zij klopten de buren uit Aalst met 32-2. Volgende zaterdag is er weer waterpolo in het Strop, dan ontvangt Gentse de ploeg uit Leuven.