GENTSE KLOPT WASE MET KLEINSTE VERSCHIL

26 November 2017

Het blijft goed gaan bij de heren van de Gentse. De ploeg won nu ook het Oost-Vlaamse derby tegen de Wase, weliswaar met het kleinste verschil en na een mindere match. Maar het was hoedanook een verdiende zege, met dank aan doelman Frank De Vogelaere.

De match tegen de Wase kende een zeer lange studieronde. We waren al bijna 5 minuten ver toen Gentse-coach Franky Malin een time-out vroeg. Het leverde niets op. Daarvoor waren er al enkele kleine kansjes voor de thuisploeg, maar die gingen op de lat, over of naast. Op 1’19 voor het einde van periode 1 krijgt Wase een penalty. De Gentse doelman Frank De Vogelaere stopt knap ! Een minuut later pakt Dries Baudonck al zijn tweede persoonlijke fout, het is opletten geblazen. Een klein foutje in de verdediging levert Wase nog een doelpunt op. De tijd staat dan op 1 seconde !

Gentse moet het geweer van schouder veranderen en doet dat in periode twee. De ploeg gaat in de aanval en Niels Verhegge scoort de 1-1. Lang kan er niet genoten worden, want Andres D’hooghe scoort al snel de 1-2. Bij de volgende aanval scoort Niels Verhegge meteen tegen 2-2, en even later zet Antonis Machalias de 3-2 op het bord. Gentse krijgt dan weer een man-meer, maar doet er niets mee. Het is Wase die scoort via Van Eynde 3-3. Wase stapelt intussen de fouten op en komt in de problemen. Dries Baudonck scoort vanop man-meer de 4-3 ruststand.

In de derde periode verliest Wase al meteen Andrey tabak met zijn 3e persoonlijke fout. Coach Daelman moet bijsturen. Cedric Creelle scoort de 5-3. Gentse lijkt Wase intussen een definitieve tik te geven, Dries Baudonck en Niels Verhegge zetten de 7-3 op het bord. Wase verliest dan ook nog Andres D’hooghe met 3 fouten, maar de Gentse vergeet opnieuw de man-meer af te werken. Het is de Wase die scoort, 7-4 via Thomas D’hooghe. Wase krijgt dan een tweede penalty, maar opnieuw gaat hij niet binnen. De bal gaat hoog over ! Toch scoort Wase nog eens tegen, 7-5 via Bob D’Eer.

De laatste periode is minder voor de Gentse, we zien wat foute passes en extra ruimte voor de tegenstander. Maar Frank De Vogelaere blijft een zeer sterke match keepen ! Hij kan zijn ploeg overeind houden met enkele mooie reddingen ! Aan de overkant scoort een sterke Antonis Machalias de 8-5. De Gentse coach neemt dan een time-out, zonder succes, en ziet even later Dries Baudonck uitvallen met zijn derde fout. Wase profiteer en komt, dankzij wat minder goed verdedigen van de Gentse, terug tot 8-7. Maar de laatste goal valt op 10 seconden van het einde. En die speelt de Gentse netjes uit, alweer 3 punten rijker na een mindere match, maar doelman Frank De Vogelaere hield vandaag de drie punten thuis ! Er resten de heren van de Gentse nog twee matchen: volgende vrijdag naar Antwerpen en de week daarop op zondag thuis tegen super liga-ploeg Mechelen voor de beker. Maar het seizoen is nu al geslaagd ! 18 op 24 is meer dan behoorlijk ! Ook de reserven hielden de 3 punten in het Strop. Zij maakten er een doelpuntenkermis van, Het werd 20-7, met onderandere het eerste doelpunt van de U17’er Xander De Smet. Het is leuk o ok die jonge kerels vol te zien gaan ! Proficiat !