GENTSE VERLIEST IN LEUVEN

1 december 2015

De Gentse is er niet in geslaagd om een 6-puntenkloof te slaan met Leuven Aquatics. De thuisploeg was zondagavond gretiger in de zoektocht naar de zege en haalde het met 14-8. Beide ploegen delen nu de laatste plaats.

Gentse trok naar de belangrijke 6-puntenmatch in Leuven zonder de geblesseerden Dirk Ijpelaar en Giovanni Van de Velde. Doelman Frank De Vogelaere was er wel bij, maar hij zou pas in de opwarming beslissen of spelen mogelijk was of niet. Frank begon aan de match in de ondiepe zijde van het bad en moest zich al snel een eerste keer tonen. Toch kwam de Gentse op voorsprong via Ken De Wilde. Direct daarna kreeg Leuven een eerste man-meer, netjes gestopt door Frank De Vogelaere. Het was maar uitstel, even later tikte de midvoor van Leuven een listig balletje in doel. Nog geen minuut later een identieke fase, een hoge bal voor doel en de midvoor die simpel binnentikt. Gentse komt terug via een knappe goal van coach Lieven Lagast, maar kijkt meteen daarna weer tegen een 3-2 achterstand aan. Het is duidelijk dat de thuisploeg niet van plan is om cadeaus uit te delen. De Gentse neemt even later een time-out, de kans die daaruit voort komt sterft op de lat. Een nieuwe man-meer voor de thuisploeg wordt opnieuw gestopt door Frank.

In de tweede periode komt Leander Colpaert in doel bij de Gentse. Hij ziet al snel Ken De Wilde de 3-3 scoren, een knappe haakworp na een assist van Stephan Creelle. Het moet zowat het laatste wapenfeit geweest zijn van de Gentse in deze tweede periode. Wat volgt is slappe kost. Onnodig balverlies, passes die niet toekomen en 5 te vermijden tegendoelpunten ! De verdediging staat plots op zeer wankele benen, uit balverlies in de eigen doelzone komen 3 strakke goals in de winkelhaak. In de aanval lukt het plots ook niet meer, de Gentse laat twee man-meers onbenut.

In de derde periode, ondiep, staat Frank De Vogelaere weer tussen de palen. Hij ziet Dries Baudonck vanop een zeer respectabele afstand de 8-4 scoren. Even later doet Ken De Wilde hem dat na, 8-5. De midvoor van Leuven mag even later de scheidsrechters dankbaar zijn. Een duidelijke slag boven water ( brutaliteit ) wordt niet gezien, de man mag verder spelen. Gentse gelooft weer even in de eigen kansen, Wim Vienne gaat solo op de doelman af en scoort, 8-6. Intussen pakt Frank twee kansen van de thuisploeg en scoort coach Lieven Lagast met een intikker de 8-7. Gentse haalt een 0-4 periodestand na periode drie !

Maar in de vierde periode loopt het weer fout. Niels Verhegge wordt al snel uit de match geklopt door de thuis-midvoor. Hij houdt er een kap in de neus aan over, de man komt ervan af met een persoonlijke fout. Leuven neemt het initiatief weer over en toont meer “goesting” te hebben in de zege. De Vlaams-Brabanders lopen tot 12-7 uit. Het Gentse spel komt nu volledig te verwateren, KGZV scoort nog 1 keer, Leuven nog twee keer. Eindstand Leuven Aquatics-KGZV, 14-8. Een tik voor de Gentenaars die volgende week leider Eeklo over de vloer krijgen. Daarna is het winterstop, en die zal zeker welgekomen zijn om de tweede ronde grondig voor te bereiden. Gewoon verder werken op training is de boodschap, de resultaten zullen wel volgen. Maar we moeten er vooral zelf blijven in geloven. De reserven deden het beter, zij wonnen hun match wel. Gilles Oosterlinck scoorde zijn eerste twee doelpunten, en de 15-jarige Jan De Somviele kreeg weer speelminuten in de goal.