Dames pakken dubbel !!!

7 June 2015

De dames van KGZV zijn er in geslaagd, om na de titel, ook de beker van België te pakken. Ze klopten in het Antwerpse Wezenbergbad de vice-kampioen Entente Bxl Dames met 5-9 en winnen zo voor de tweede keer de dubbel !

Er was nog hard getraind voor de laatste opdracht. De dames van coach Patrick Van Peteghem kwamen zelfs naar Antwerpen in een volledig nieuwe outfit. KGZV wou met bekerwinst bewijzen dat zij de terechte kampioen waren in de damesreeks. De ploeg zag zich gesteund door een ruime supportersdelegatie die toeterend en trommelend de dames naar de beker wou begeleiden.

De start van de wedstrijd was behoorlijk zenuwachtig. Net als in de beslissende titelmatch waren beide ploegen koortsachtig op zoek naar het eerste doelpunt. Dat viel aan de kant van de Entente, 1-0. Gentse moest achtervolgen en deed dat met overtuiging. Een eerste bal van Steffi Ryckaert ging over, de mooie lobbal van Sylvie Den Blauwen binnen, 1-1. Het sein voor de Gentse dames om de touwtjes in handen te nemen. Steffi Ryckaert knokt zich even later, vanop midvoor, een weg naar doel, 1-2. De coach van de Entente neemt dan een time-out, maar die brengt niets op. Het is de Gentse dat een man-meer afdwingt, maar daar niets mee aanvangt. Net voor het einde van de eerste periode shot Steffi Ryckaert nog op de paal.

De Brusselse meisjes winnen het opzwemmen in de tweede periode. Ze halen er meteen een kans uit, maar doelvrouw Lois Laton van de Gentse dames is alert. Gentse krijgt dan een tweede man-meer, maar de Brusselse doelvrouw pakt het shot van Sylvie Den Blauwen. Kort daarna pakt de Gentse ook een eerste fout. Kapitein Janne Laton gaat naar de kant, maar de Entente vergeet de kans af te werken. De Gentse
dames doen dat wel, ook al vanop man-meer scoort Sylvie Den Blauwen haar tweede van de avond : 1-3. De supporters beginnen te dromen. Toch zien ze even later de Entente weer aansluiten, 2-3. Gentse blijft echter controleren, Nona Laton schiet nipt naast, een man-meer voor KGZV gaat via Charlotte Gouget over. Net voor halfweg missen beide ploegen nog een man-meer, het beeld van de eerste twee zenuwachtige periodes.

Gentse neemt het initiatief in periode 3. Als het dan toch even foutloopt kan de ploeg rekenen op een secuur keepende Lois Laton. Zij komt 2 keer op rij goed tussen. Gentse komt in foutenlast, kapitein Janne Laton staat al met 2 bolletjes achter de naam. Zus Nona Laton besluit daar iets aan
te doen en scoort vanuit een zeer scherpe hoek de 2-4. Een prachtig doelpunt. De Brusselaars komen vanop penalty terug tot 3-4, maar verder komen ze niet, periode 3 is die van de Gentse. Sylvie Den Blauwen scoort met een prachtige lob de 3-5, en Leen Baudonck zet de 3-6 op het bord. De bekerzege komt iets dichterbij.

Gentse controleert de rest van de match en loop ook verder uit. Janne Laton prikt de 3-7 tegen de netten, zus Nona Laton haalt de Laton-lob nog eens boven en zet de 3-8 op het bord. De Entente Bxl Dames krijgt dan 3 man-meers op rij. Ze werken er eentje af 4-8. Veel dichter komen ze niet, de Gentse sluit de rangen en scoort de verlossende treffer op 2 minuten voor het einde via Nona Laton: 4-9. Doelvrouw Lois Laton schudt dan nog een mooie redding uit haar armen, en de beste speelster van de Entente, Martine Van Onna kan de eer een beetje redden voor haar ploeg: 5-9.
De Gentse dames kloppen de Entente Bxl Dames nu ook in diep bad, en mogen zich dit jaar terecht de beste damesploeg van België noemen. Ze winnen de dubbel voor de tweede keer, en dat zijn clubmomenten om te koesteren. Het feestje in Gent was navenant.