HEREN BEGINNEN SEIZOEN MET ZEGE

24 September 2018

De heren van KGZV zijn goed aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van coach Franky Malin klopte de buren uit Aalst met duidelijke 16-9 cijfers. Bij de Gentse was er een mooie rol weggelegd voor de anciens Lieven Lagast en Niels Verhegge en de youngster Tanguy De Vrieze.

De eerste match van het seizoen, het is altijd weer een beetje puzzelen. De wedstrijdritmes moeten er nog inkomen, het geheel moet kloppen. Voor de Gentse, dat in de zomer de Griek Antonis Machalias zag vertrekken, moet het gebeuren met dezelfde ploeg en dezelfde strategie. De jongere spelers krijgen volop kansen, en worden gesteund door een aantal vaste waarden. De eerste tegenstander, Neptunus Aalst, is in de zomer flink afgeroomd. Er vertrokken enkele basisspelers naar de Super Liga en er zijn spelers gestopt. Coach Maarten De Bolster moet dit jaar volop de kaart van de jeugd trekken. Maar die jeugdige ploeg kwam zondag zonder complexen aan de opworp. Binnen de eerste minuut stond de 0-1 al op het bord, een doelpunt van Van Noppen. De doelpuntenmaker vliegt er even later uit met een eerste persoonlijke fout. Gentse doet niets met de man-meer. Het duurt nog een minuut voor de eerste bal van de Gentse tegen de touwen gaat, een bal van Maxx Vermaesen. Gentse duwt even door en Lieven Lagast kan een tweede Gentse goal scoren. Een minuut later krijgt de Gentse weer een man-meer, nu werkt Tanguy De Vrieze die wel af, 3-1. Een tik voor de Ajuinen, maar die blijven aanklampen. Uyttersprot en Van Noppen zetten de bordjes weer gelijk. De Gentse moet wachten op de volgende man-meer om te scoren: 4-3 via Dries Baudonck. Op 8 seconden voor het einde van periode 1 zet Aalst gelijk, coach Malin neemt dan nog een time-out, maar die brengt niets meer op 4-4.

Gentse start goed aan periode 2, de bedrijvige Lieven Lagast scoort al meteen de 5-4. Er komen dan nog enkele kansen langs beide kanten, maar de doelmannen houden de netten schoon. Na een dikke 3 minuten kan een verdienstelijke Tanguy De Vrieze nog eens scoren, 6-4. Aalst krijgt dan een penalty, maar die wordt gemist. De 17-jarige Sepp Verstraeten neemt dan zijn verantwoordelijkheid, hij is zijn Gentse verdediger te snel af en tikt de 6-5 binnen. Als hij daarna een persoonlijke fout krijgt neemt de Gentse coach Malin een time-out, maar de bal gaat verloren. Ook de time-out van Aalst levert niets op. Op 2 seconden van het einde kan Tanguy De Vrieze nog eens aanleggen, zijn verre bal gaat “at the buzzer” binnen: 7-5.

Bij Gentse wisselen Jan De Somviele en Frank De Vogelaere dan van plaats. Frank komt in doel. Hij ziet van in zijn goal de Gentse ploeg groeien. Niels Verhegge toont zijn klasse met twee schitterende doelpunten: 1 vanop een zeer respectabele afstand, en 1 met een schitterende haakworp: 10-5. Het is het genadeschot voor de jonge Ajuinen. Via Van Noppen komen ze op 10-6, maar Lieven Lagast (2 doelpunten, waarvan 1 hele mooie) en Cedric Creelle zetten de 13-6 tussenstand op het bord.

Het eerste doelpunt in de laatste periode is voor Aalst, het is alweer Van Noppen die scoort, 13-7. Maar de Gentse wacht niet te lang om tegen te scoren, Maxx Vermaesen werkt netjes af: 14-7. Bij Gent draait alles nu veel vlotter, de iets mindere start is al volledig weggespeeld. Toch scoort Aalst via Uyttersprot nog eens tegen, 14-8. Maar de Gentse kan de match verder controleren.Het werk is gedaan. Robin Ryckaert scoort de 15-8. De match kabbelt naar zijn einde, youngster Sepp Verstraeten scoort er nog eentje voor Aalst: 15-9, maar het is Gentse dat via Robin Ryckaert de eindstand vastlegt: 16-9 !

De eindbalans van deze openingsmatch: een mooie zege, bij momenten goed waterpolo, maar er zit nog wat rek op het Gentse spelpeil. De man-meer en passing nog wat bijvijlen en het zit goed. Maar de eerste punten zijn binnen, en dat is alvast een goed gevoel !
De reserven trokken met een zeer jonge ploeg ten strijde tegen de collega’s van Aalst. De Ajuinen zetten coach Maarten De Bolster in de goal en dat bleek een goeie zet ! Aalst won met 9-12, maar we zagen toch al mooie dingen van deze Gentse youngsters. Proficiat !