HEREN BLIJVEN ONGESLAGEN

25 November 2018

De heren van de Gentse hebben ook de 8e match van de competitie gewonnen en blijven zo ongeslagen aan de leiding met 22 op 24.

De Gentse moest het zaterdag doen zonder Niels Verhegge, maar startte goed. Na een studieronde van ongeveer 2’30 opende Lieven Lagast de score, 1-0. Gentse kreeg dan 2 keer een man-meer, maar die mogelijkheden leverden niets op. Ook bij de bezoekers, een ploeg met veel nieuwe gezichten, leverde een man-meer niets op. De Gentse kreeg nog wat kansjes, maar die gingen niet binnen. En dan is er een regeltje in de sport dat zegt dat het dan meestal de tegenstander is die scoort. En dat gebeurde, 1-1. Op 9 seconden van het einde van periode 1 neemt coach Malin nog een time-out, en die rendeert, Lieven Lagast scoort zijn tweede van de avond, 2-1, een beauty !

De tweede periode start met een man-meer voor de Gentse, opnieuw zonder succes. Aan de overkant is het wel prijs, Bacic scoort de gelijkmaker. Er volgen dan weer enkele mogelijkheden voor de Gentse, maar de afwerking is vandaag niet de sterkste schakel. Toch komt er een Gentse moment op 2’45 van het einde. Dries Baudonck zorgt voor de 3-2, en dat zet zijn ploegmaats aan om ook te scoren. Via Robin Rijckaert wordt het 4-2, en opnieuw Dries Baudonck zet de 5-2 ruststand op het bord.

Zelfde scenario in periode 3, een man-meer voor de Gentse binnen de eerste minuut, zonder succes. Het spel gaat dan vlot over en weer, maar echt grote kansen komen er niet. Tanguy De Vrieze kan na 3 minuten toch de 6-2 scoren, 1 minuut later zet Lieven Lagast de 7-2 op het bord. Calypso kan nog tegenprikken via Bacic en Guzman Campoy, maar Tanguy De Vrieze en Dries Baudonck zetten de 9-4 op het bord.

De Gentse laat dan het initiatief aan Calypso, dat plots veel ruimte krijgt en ook scoort. Lizzi Salas en De Vos zetten de 9-6 op het bord. De zege voor de Gentse komt niet meer in gevaar, maar er moet gewerkt worden. Lasse Cornillie, die tijdens de match enkele assists geeft, scoort nu toch eens zelf, en het slotakkoord is voor Lieven Lagast. Hij zet de 11-6 eindcijfers op het bord. De Gentse speelt niet meteen zijn beste match maar wint wel. De Stroppen blijven ook na 8 speeldagen ongeslagen. Volgende week wacht de Oost-Vlaamse topper in Sint-Niklaas. De Wase staat, net als Oostende, op 1 puntje van de Gentse. De reserven, met de 2 U17-spelers Tobias Nelde en Boyd Strumane in de ploeg, wonnen overtuigend met 20-10, en blijven ook aan de leiding.