HEREN DOEN HET GOED IN EEKLO

12 March 2018

De heren van de Gentse hebben zaterdagavond een perfecte match gespeeld in het stedelijk zwembad van Eeklo. De laatste derby in het oude bad eindigde op 13-9 in het voordeel van de leider.

In de voorbeschouwing stond te lezen dat de buren uit Eeklo wilden aantonen dat ze meer konden dan de 10-15 eindstand in Gent liet uitschijnen. Het zou aanstekelijk werken voor de Gentse. De huidige nr 2 in het klassement speelt een goed seizoen en had zichzelf als doel opgelegd om zo lang mogelijk mee te gaan in Eeklo. De Gentse begon met Kjell Van de Velde in doel langs de ondiepe zijde. Hij zag Jonas Trenson als snel 2 keer scoren. Eeklo, dat Michael De Boever en doelman Michiel Heynssens moest missen wegen ziekte, voelde toch de nodige druk van de de Gentse. En die druk resulteerde in een eerste doelpunt van Niels Verhegge, 2-1. Een resultaat dat zou blijven staan na periode 1 ondanks een time-out van beide ploegen.

In de tweede periode krijgt de Gentse meteen 2 man-meers. Alleen de tweede wordt door Antonis Machalias afgewerkt, 2-2. Het blijft een op-en-neer-spelletje, met doelpunten langs beide zijden. Trenson en Timmerman voor Eeklo, Maxx Vermaesen en Philippe Dujardin voor de Gentse, 5-4. De Meetjeslanders bijten hun tanden stuk op de Gentenaars, die van geen wijken willen weten.

Vroeg in periode 3 krijgt Eeklo een penalty, omgezet door Tuur Damman. Nog geen minuut later, hetzelfde scenario aan de overkant. Lieven Lagast is de afwerker met dienst: 6-5. En de Gentse blijft in de kansen geloven. De Stroppen komen zelfs langszij via Maxx Vermaesen. Eeklo voelt dat het beter moet om dit Gentse af te schudden, en Tuur Damman scoort de 7-6. Maar opnieuw sluit KGZV aan. Lieven Lagast is opnieuw de afwerker, 7-7. Eeklo kan nog 1 keer scoren vanop man-meer, we gaan met een 8-7 de laatste periode in, de Eeklose supporters kunnen hun ogen niet geloven. Vanop de supportersbanken komen er complimenten voor de Gentse ploeg, een leuk gevoel !

Jonas Trenson opent de debatten in periode 4, maar opnieuw kan KGZV snel tegenscoren, Robin Rijckaert met een pegel: 9-8. De wedstrijd kantelt dan een beetje naar de Eeklose kant, met Jente Dondeyne in de hoofdrol: 11-8. Maar nog geeft de Gentse zich niet gewonnen. Cedric Creelle zet met een schitterend doelpunt de 11-9 op het bord. Daar stopt het verhaal voor de Gentse, MZV kan nog twee keer scoren en wint uiteindelijk moeizaam tegen een meer dan verdienstelijk KGZV. De Gentenaars toonden hier dat ze niet voor niets op de tweede plaats staan. Een punt zat er zeker in ! De reserven konden tijdelijk op de eerste plaats komen, als ze wonnen van leider Eeklo. Geen gemakkelijke opdracht, maar ze deden het wel, dankzij ondermeer 5 doelpunten van Dries Baudonck. Eindstand 9-11 en de Gentse tijdelijk op plaats 1. Het einde van een mooie waterpoloavond in het Eeklose bad, met een mooie 6 op 9 als buit. Volgende week wacht, zowel voor de heren als dames, Calypso.