Heren eervol uit de beker

26 oktober 2015

Net als vorig seizoen moest KGZV voor de eerste bekerronde naar Brussel. Een tweede stunt zat er niet in, ondanks stevig weerwerk van de Stroppen gaan de Brusselaars naar de volgende ronde. Het werd 14-10.

Voor de eerste bekermatch van het seizoen moest coach Lieven Lagast 2 basisspelers missen. Dirk Ijpelaar en Stephan Creelle haakten af door blessures, en ook youngster Maxx Vermaesen raakte donderdag geblesseerd op training. Gentse trok met een jonge ploeg naar de hoofdstad, zo zat Tanguy De Vrieze van de U17 op de bank.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong vanop man-meer. De reactie van de Gentse mocht er zeker zijn. Willem De Paepe met een mooi afstandshot, knap in de hoek, 1-1. Het spel ging vlot over en weer. Wim Vienne zag zijn poging gestopt door de Brusselse doelman, aan de overkant deed de Gentse doelman Frank De Vogelaere hetzelfde. Tot 2 keer toe stopte hij een Brusselse kans. Toch ging Brussel met een 2 puntenkloof de eerste rustperiode in. De 3e goal kwam er “at the buzzer” door een afgeweken bal. 3-1.

Gentse scoorde meteen in de tweede periode de aansluitingstreffer. Steven Lagast vanop man-meer, 3-2. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht, verdedigend vallen fouten aan beide kanten. Brussels krijgt 2 man-meers en scoort daar 1 keer uit, 4-2. Maar zoals gezegd, beide ploegen maken fouten, Willem De Paepe scoort ook vanop man-meer, 4-3. Brussels neemt dan 3 doelpunten voorsprong, maar de Gentse sluit opnieuw aan, dankzij een schitterend doelpunt van de 17-jarige Dries Baudonck. 6-4. Op dat moment besluit 1 van de scheidsrechters zijn “ moment” te pakken. Hij fluit een dubieuze penalty en stuurt onze doelman naar de kant omdat hij zogezegd niet op zijn lijn zou gestaan hebben bij de penalty. Speler Willem De Paepe neemt even Frank zijn plaats in maar kan de 5 meter niet stoppen, 7-4. Jammer van deze beslissing. Gentse dat even van slag af was komt meteen terug. Wim Vienne scoort de aansluiting, 7-5. Brussels scoort nog 1 keer en zet de 8-5 ruststand op het bord.

In de derde periode brengt coach Lieven wat fris bloed in het water. Leander Colpaert komt in doel en ook de 15-jarige Tanguy De Vrieze krijgt zijn kans. Het jonge Gentse kan Brussels goed de baas. De mannen van speler-coach Balanov scoren alleen vanop man-meer. Aan de overkant scoort Matthis De Vrieze vanop penalty, en zijn jonge broer Tanguy vanop man-meer, 10-7. Brussels krijgt dan weer een penalty, Leander kan het keiharde shot bijna stoppen, 11-7. De Gentse verliest dan Giovanni Van de Velde na protest tegen de scheidsrechter, maar Brussels doet niets met de man-meer. Leander Colpaert stopt het schot. De laatste kans in deze derde periode is voor onze youngster Tanguy, de thuiskeeper stopt zijn bal met enige moeite.

In de laatste periode is het opnieuw Gentse dat het het eerste scoort. 11-8, een beauty van Willem De Paepe. Brussels prikt tegen 11-8, maar even
later krijgt de Gentse een terechte penalty. Raar maar waar, dezelfde scheidsrechter ziet de bewegingen en extra centimeters voor zijn doel van
de thuisdoelman wel door de vingers. Robin Ryckaert laat zich echter niet van de wijs brengen, 12-9. Gentse heeft de match nu onder controle,
het komt vanop man-meer zelfs op 12-10. Maar op dat moment is Steven Lagast de enige ancien in het water, en dan betaal je wel wat leergeld.
Enkele foute pasjes worden afgestraft, Brussels neemt weer over. Leander stopt een mooie kans van Brussels, maar moet zich daarna nog 2 keer gewonnen geven. Eindstand 14-10, de Gentse met opgeheven hoofd uit de beker. Met zo’n jonge ploeg het ervaren Brussels doen twijfelen, dat doet deugd. Coach Lagast was na afloop dat ook een tevreden man. Ondanks de uitschakeling zag hij zijn ploeg knokken. Op naar de volgende matchen.
Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen, jawel Brussels !