HEREN KGZV VICE-KAMPIOEN !

22 April 2018
De heren van de Gentse hebben zich zaterdagavond verzekerd van de 2e plaats in tweede klasse.  Na 2 uitnederlagen op rij werd opnieuw gewonnen, 16-11 tegen Antwerpen B, dat door die nederlaag een barrage moet spelen om in tweede klasse te blijven. 
 
Echt zwembadweer was het niet zaterdagavond. Terwijl 165 eters buiten in de zon zaten te genieten van de KGZV-balletjes in tomatensaus, kwamen de heren voor de laatste keer dit seizoen in actie. Tegenstander met dienst was Antwerpen B, dat eigenlijk moest winnen om het behoud te verzekeren. En dat zag je aan de ploeg, zelfs Mike Tignol tekende present ! Gent-coach Franky Malin startte met Jan De Somviele in de goal. Die kon niet voorkomen dat Antwerpen de eerste goal maakte, 0-1 via Max Bastiaensen, na balverlies bij de Gentse. De thuisploeg kon zich snel herpakken en kwam via Lieven Lagast gelijk. 2 minuten later zette Lasse Cornillie de bordjes op 2-1. Maar lang konden de Gentenaars daar niet van genieten. Opnieuw Max Bastiaensen scoorde de gelijkmaker. De beide coaches vroegen dan een time-out, maar die bracht voorde twee clubs niets op. Het was wachten op 5 sec voor het einde van periode 1 voor de 3-2 via Antonis Machalias. 
 
Gentse neemt een blitzstart in periode 2. Dries Baudonck, Niels Verhegge en Maxx Vermaesen zetten in 2 dolle minuten de stand op 6-2. Vanop penalty lieten we zelfs de kans op de 7-2 liggen. Antwerpse voelt dat het iets moet doen wil het punten pakken in Gent. Ken Dhanis zet, na enkele mooie reddingen van Jan De Somviele , toch  de 6-3 op het gloednieuwe scorebord. Maar de Gentse wil deze laatste match van het seizoen ook winnend afsluiten. Tanguy De Vrieze komt in schietpositie en scoort, 7-4. De anciens van Antwerpen zijn een taaie brok om te bespelen. Ze klampen via Bo Junior Tignol en Ken Dhanis aan tot 7-5. Het antwoord van Gentse komt er opnieuw via Tanguy De Vrieze, 8-5. Maar Antwerpen blijft in z’n kansen geloven, Ken Dhanis blijft ook productief en scoort opnieuw,  8-6 halfweg match. 
 
Antwerpen scoort bij het begin van periode 3 al de 8-7 via Bastiaensen. De gelijkmaker hangt in de lucht, maar Antwerpen verliest dan sterkhouder Mike Tignol met een def out met vervanging na protest tegen de scheidsrechter. Niels Verhegge profiteert daarvan en scoort 2 keer op rij, 10-7. Maar gedaan met Antwerpen heb je pas op het einde van de match. De Sinjoren drukken Gentse op eigen helft en komen terug tot op 10-9 dankzij Bastiaensen en Bo Junior Tignol. 
 
Bij de start van periode 4 zet Lieven Lagast de Gentenaars op 11-9 na penalty. Het is de start van enkele pittige Gentse minuten. Dries Baudonck en Maxx Vermaesen zetten een geruststellende 13-9 op het bord. Antwerpen komt die slag niet echt meer te boven. Ken Dhanis scoort nog eens tegen, maar aan de overkant doen Niels Verhegge en Cedric Creelle hetzelfde. 15-10. Op 3 minuten voor het einde scoort Ken Dhanis zijn 5e van de avond, maar zijn collega aan de overkant, Niels Verhegge, doet hetzelfde. Ook 5 doelpunten:  16-11, meteen de eindstand. De Gentse sluit een mooi seizoen af met de vice-kampioenstitel als beloning, en schenkt die aan onze overleden ere-voorzitter Hugo Rasschaert. Antwerpen moet barrage spelen om het behoud te verzekeren. Bedankt aan alle spelers van de Gentse voor dit mooie seizoen, bedankt ook aan de coach, Franky Malin, om onze jongens zo scherp te zetten. Forza KGZV ! Op naar volgend seizoen.