HEREN NAAR HALVE FINALE BEKER

24 December 2018

De Gentse stoot door naar de halve finale van de beker van België na winst in Aalst. In die halve finale krijgen de Stroppen het gezelschap van Kortrijk, Antwerpen en Mechelen, allemaal ploegen uit de Superliga. Een kers op de taart na een mooi parcours in 2018.

De Gentse trok naar Aalst zonder Niels Verhegge, Philippe Dujardin, Cedric Creelle, Lasse Conillie en Frank De Vogelaere. De ploeg werd verjongd, met Arne Crommelynck en Kaj Petersen in de selectie. Kjell Van de Velde werd de tweede doelman bij de Gentse. De match begon met een studieronde van een dikke 2 minuten. Daarna werd Tanguy De Vrieze uitgesloten met een eerste persoonlijke fout. De coach van Aalst nam meteen een time-out en die rendeerde. 1-0. Even later aan de overkant hetzelfde scenario, een man-meer voor de Gentse en 1-1 via Tanguy De Vrieze. Er volgen dan 2 man-meers voor Aalst en de tweede is succesvol, 2-1. Franky Malin neemt dan ook een time-out , maar die levert niets op. Het is wachten tot op 5 seconden van het einde van periode 1 vooraleer Tanguy De Vrieze zijn tweede van de avond scoort en 2-2.

De Gentse domineert periode 2. Er komt al snel een penalty voor KGZV, en Lieven Lagast werkt die netjes af. 2-3. Vanop man-meer scoort Willem De Paepe de 2-4, Aalst ziet sterretjes. Zeker als Dries Baudonck op 1’51 van de rust de 2-5 op het bord zet. Er volgt nog een time-out voor de Gentse, zonder succes.

Ook in de derde periode heeft de Gentse de thuisploeg in de tang. Dries Baudonck scoort al snel de 2-6, en 1 minuut later scoort Lieven Lagast de 2-7. Aalst moet het lot van de sterkste ondergaan. Bij een man-meer neemt de thuiscoach een time-out, maar die brengt ook niets op. Integendeel, het is Dries Baudonck die de 2-8 op het bord zet. Er komt dan nog een man-meer voor Aalst ( we krijgen er precies heel veel tegen vanavond ), maar ook die brengt niets op. De Gentse gaat de laatste periode in met een 2-8 voorsprong.

Het spel in periode 4 wordt een stuk ruwer, maar de uitsluitingen blijven vooral aan de Gentse kant gefloten worden. Maxx Vermaesen (2) en Robin Ryckaert ondervinden het aan de lijve. De krassen tot bloedens toe staan nochtans op de rug van een Gentse speler, maar soit. Aalst komt via die man-meers tot op 4-8. Tanguy onderbreekt het Ajuinenfeest door de 4-9 te scoren. Franky Malin neemt dan een time-out, en die rendeert nu wel. Lieven Lagast scoort de 4-10. Aalst steekt dan nog even de neus aan het venster, 5-10, maar binnen de 10 seconden zet Tanguy De Vrieze de 5-11 op het bord, met nog 2 minuten te spelen. Aalst scoort nog drie keer via Tim Persoon (2) en Dockers, maar het kalf is dan al lang verdronken. De Gentse haalt een meer dan verdiende zege op Aalst en bekert verder. Het is nu uitkijken naar de loting om te zien wie de volgende tegenstander wordt. Alleszins eentje van een groot kaliber, want de drie andere ploegen spelen allemaal in de superliga ! Toch een dikke proficiat aan het team en de talrijke supporters. Deze bekerzege is de perfectie afsluiter van een schitterend 2018 !