HEREN ONGESLAGEN HERFSTKAMPIOEN !

2 December 2018

De Gentse heren hebben de topper op Wase gewonnen met 9-13 en sluiten zo de heenronde af zonder nederlaag. De topper was er eentje op het scherp van de snee, met heelwat uitsluitingen en een volgelopen tribune. Het werd wel een verdiende zege. De Gentse is zo de terechte herfstkampioen.

Donderdag op de laatste training verloor trainer Franky Malin nog Willem De Paepe met een handblessure. Hij moest dus wat sleutelen aan zijn verdediging, maar voor de rest was iedereen paraat. Klaar om die felbegeerde herfsttitel binnen te halen. En de Gentse startte goed, maar de afwerking stond nog niet meteen op punt. Wase profiteert daarvan, door na 2 minuten studieronde de 1-0 te scoren via Matthias Onbekent. Gentse krijgt dan een man-meer, maar die levert niets op. Het is Tanguy De Vrieze die de Gentse op gelijke hoogte brengt, 1-1. Wase neemt dan een time-out bij een volgende man-meer, maar die brengt niets op. Franky Malin neemt ook zijn time-out op 2’20 voor het einde van periode 1, en die rendeert wel. Niels Verhegge werkt keurig af, 1-2. De topper is een zeer stevige pot waterpolo, er volgen nog enkele persoonlijke fouten. En Wase scoort nog eens via Andres D’hooghe.

De tweede periode start met een man-meer voor de Gentse, zonder succes. Direct daarna scoort de Wase via Bob D’heer de 3-2 en verliest de Gentse Philippe Dujardin met een zeer lichte out def. In een zwembeweging raakt Philippe zijn tegenstander met de elleboog en de scheidsrechter ziet er een fout in. Dujardin zijn match zit er op. Het wordt nog iets steviger en de scheidsrechters blijven maar buiten gooien. Het scorebord zal er op het einde van de match uitzien als een kerstboom , zoveel lichtjes zullen er branden. De Gentse vecht terug via Maxx Vermaesen, 3-3, en vanop man-meer scoort Robin Rijckaert de 3-4. Gentse mist enkele kansjes om verder uit te lopen, en Wase scoort de gelijkmaker via Babak, 4-4. Op het moment dat de Wase denkt dat de ruststand 4-4 zal zijn, neemt Franky Malin een time-out voor de Gentse. Het is een briljante stap, want Niels Verhegge scoort op 1 seconde van het einde de 4-5 met een fantastische revert vanop de helft van het zwembad gaat de bal in de winkelhaak. 4-5.

De Gentse start goed in periode drie, via Dries Baudonck en Niels Verhegge wordt de 4-7 op het bord gezet. De persoonlijke fouten blijven intussen gefloten worden, tot ongenoegen van de beide ploegen. Thomas De Brauwer van de Wase reageert na een foutje op hem en mag definitief naar de kant. Aan de overkant vliegt Tanguy De Vrieze ook definitief buiten. Het aantal uitsluitingen in deze harde, maar al bij al faire partij, is veel te hoog. Wase komt terug tot 6-7 via twee doelpunten van Andres D’hooghe. Even later gaat Dries Baudonck alleen op de doelman af, maar hij wordt overzwommen. Penalty, Lieven Lagast neemt zijn verantwoordelijkheid 6-8 na periode 3.

Wase moet dus achtervolgen en probeert dat ook, maar dan slaat Niels Verhegge weer toe, met een perfecte lobbal zet hij de Gentse op 6-9. Wase heeft het nu even moeilijk en krijgt nog een goaltje binnen via Dries Baudonck, 6-10. Die goal komt er na schitterend midvoor-werk van Dries ! De Wase heeft dan wat problemen met caps die het laten afweten, en de Gentse is even uit concentratie. Enkele mindere passes zorgen hier en daar voor wat Wase-druk. Via D’hooghe en Van Eynde wordt het 8-10. Er komen dan voor elke ploeg twee man-meers, zonder succes. Bij de derde man-meer voor de Gentse scoort Dries Baudonck wel de 8-11. Die tik komen de Waaslanders niet meer te boven. Pieter-Jan D’hooghe scoort nog de 9-11, maar via Robin Rijckaert en Maxx Vermaesen wordt het uiteindelijk 9-13. een zwaarbevochten, maar verdiende zege voor de Gentse die goed is voor de herfsttitel. Een mooie prijs voor een hardwerkende ploeg ! Proficiat. Ook de reserven wonnen hun match met 12-20 en blijven zo aan de leiding. Volgende week trekt de herfstkampioen naar Aalst.