HEREN SNEUVELEN EERVOL IN DE HALVE FINALE

23 maart 2019

De heren van de Gentse trokken zaterdag naar La Louviere voor de halve finale van de beker van België. Tegenstander was KWK Kortrijk, een ploeg uit de super liga en tevens deelnemer aan de playoffs voor de landstitel. Geen simpele opdracht dus, en dat bleek ook na de match. KWK haalde een verdiende kwalificatie !

De Gentse moest voor deze halve finale met een fel verjongde ploeg naar la Louviere. De anciens Lieven lagast , Niels Verhegge en Frank De Vogelaere waren er niet bij. En dan weet je datje wat ervaring en body mist. Toch gingen de dappere, jonge, krijgers van de Gentse het water in met volle moed. De kleuren van de Gentse werden met hand en tand verdedigd ! Maar de snelheid van uitvoeren bij een topper in super liga en een topper in tweede nationale ligt ver uit elkaar. Kortrijk speelde bij de rust al een 0-8 bij elkaar. Gentse deed wat het kon, raakte enkele keren de paal, en ook de doelman Jan De Somviele pakte uit met enkele reddingen man-op -man.

Na de rust toont de Gentse zich nog eens. Keeper Kjell Van de Velde stopt een penalty, en de Gentse komt ook aan scoren toe. Willem De Paepe, Robin Ryckaert, Maxx Vermaesen en Tanguy De Vrieze kunnen de West-Vlaamse doelman kloppen, telkens vanuit man-meer. Maar de omschakeling bij Kortrijk is moordend snel. KWK is super snel aan de andere kant van het veld. En dan weet je het wel. De Kortrijkzanen scoren nog een 1-7 in de laatste periode. Eindstand 4-18, maar als je de ballen op de lat en paal meetelt, mocht het misschien 10-18 geweest zijn. Kortom, de logica is gerespecteerd, KWK is de verdiende finalist. De Gentse heeft even kunnen proeven van waterpolo op Belgisch topniveau, maar is al bij al tevreden met het bereikte resultaat ! Op naar de playoffs !