HEREN SPELEN CALYPSO OP EEN HOOPJE

18 March 2018

Direct na de damesmatch Gentse-Calypso, mochten ook de heren het bad in tegen Calypso. Gentse-Calypso stond vroeger bol van de felle duels, maar dat was vandaag anders. Calypso kon nooit een vuist maken tegen het betere spel van de Gentenaars. Het werd 23-8 !

Toegegeven, Calypso is verzwakt door enkele studenten die op Erasmus zijn in het buitenland. Daartegenover ontbraken bij de Gentse ook enkele spelers. Steven Lagast en Willem De Paepe, gekwetst, Matthis De Vrieze en Lasse Cornillie ziek, en Wim Vienne door werk. Het gemis van die spelers werd bij de Gentse zeer goed opgevangen. In geen tijd stond er al een stevige kloof op het scorebord. Dries Baudonck en twee keer Niels Verhegge, zorgden voor de 3-0 na nog geen drie minuten. Calypso moest even bekomen, maar knutselde dan toch een goede aanval in elkaar, 3-1. De Gentse, met veel vertrouwen na de knappe prestatie van vorige week op Eeklo, stootte door. Antonis Machalias, Robin Ryckaert en Cedric Creelle zetten de 7-1 op het bord. Match al voor een groot deel gespeeld na 1 periode. Calypso scoort nog eens tegen 7-2 na periode 1.

Calypso steekt de neus aan het venster in periode 2. Vanop man-meer scoren de Brusselaars de 7-3. Maar daarna is het weer al de Gentse wat de klok slaat. De aanvallen komen er zeer vlot uit, Calypso moet lijdzaam ondergaan. Lieven Lagast scoort eerst de 8-3, een minuutje later Antonis Machalias de 9-3. Calypso krijgt dan een man-meer, probeert met een time-out iets te forceren, maar dat mislukt. Het is de Gentse dat scoort, ook vanop man-meer, via Niels Verhegge 10-3.

De forcing van de Gentse blijft ook in periode 3 verder duren. Niels Verhegge is bij momenten onhoudbaar voor de verdediging, hij scoort na welgeteld 18 seconden de 11-3. Ook Antonis Machalias heeft een goede dag, 12-3. Calypso wordt compleet op een hoopje gespeeld. Niels Verhegge mag opnieuw uithalen, 13-3. Direct daarna, uit het niets , Calypso met de 13-4. Maar lang kunnen ze daarvan niet genieten. Antonis Machalias zet al gauw de 14-4 op het bord. Bij Calypso laat Nikola Bacic zich regelmatig opmerken. Hij mag ook scoren, 14-5. De Gentse krijgt even later een penalty, Philippe Dujardin zet die om 15-5. Nikola Bacic mag dan nog eens tegenscoren, maar dichter laten de Gentenaars Calypso niet komen, integendeel. De score loopt verder op. Dries Baudonck, Maxx Vermaesen en Niels Verhegge pikken nog een goaltje mee, 18-6 na periode 3.

In de vierde en laatste periode kan de Gentse de match rustig controleren en uitspelen. Maxx Vermaesen scoort van ver met een plaatsbal de 19-6. Het antwoord komt opnieuw van Bacic, maar vanop man-meer scoort Philippe Dujardin de 20-7. Calypso ziet af, maar scoort nog 1 keer. De slotakkoorden van deze match komen allemaal van de Gentse. Met een sprekend gemak scoren de Stroppen nog 3 keer. Cedric Creelle, Antonis Machalias en Gilles Oosterlynck zijn de shotters met dienst. Gentse wint, zonder veel moeite, de match tegen Calypso met 23-8 en loopt weer 5 punten uit op Tielt en Aalst.

De reserven houden hun eerste plaats nog een extra weekje vast. Ook zij kenden weinig problemen met hetzelfde Calypso. Het werd 16-8. De twee ploegen trekken volgende zondag naar het bad van Leuven.