HEREN SPELEN GELIJK TEGEN LEUVEN

21 oktober 2018

Op speeldag 5 hebben de Gentse heren hun eerste punten verloren. De match tegen Leuven Aquatics eindigde op een gelijkspel. Er zat zeker meer in de match, vooral de afwerking kan nog beter. Maar we onthouden het positieve. De Gentse blijft ongeslagen.

Na de 12 op 12 kondigde Leuven zich aan. Ervaring leert dat dit een taaie brok is om tegen te spelen. En dat bleek al snel in de eerste periode. Na een kleine minuut te spelen komt doelman Jan De Somviele in de problemen en begaat een penaltyfout. Jef De cat bedankt met een buiging 0-1. Het spel gaat dan wat op en neer, maar de Gentse werkt niet af. Leuven doet dat wel, 0-2 na 2 minuten. De Gentse voelt dat het iets moet doen om deze wedstrijd onder controle te houden. Dries Baudonck opent de score voor de thuisploeg, en even later zet Niels Verhegge de gelijkmaker op het bord. Coach Malin neemt kort daarop een time-out, en die rendeert, de Gentse controleert de eerste periode nu en Niels Verhegge scoort er nog eentje tegen 3-2.

De Gentse defensie bijt zijn tanden stuk op de sterke Jef De Cat. De midvoor van Leuven is sterk en leep, en gebruikt zijn armen wanneer het nodig is. Zijn verdienste wanneer het geen fout is, hij scoort de 3-3. De Gentse prikt toch tegen via Dries Baudonck, maar als even later Lieven Lagast een persoonlijke fout krijgt aangesmeerd, scoort Leuven vanop man-meer de 4-4. Gentse krijgt even later ook een man-meer, maar verkwanselt die. We moeten nog een minuut wachten vooraleer we een doelpunt te zien krijgen: Cedric Creelle met de 5-4. Maar lang kunnen de Gentenaars daar iet van genieten, Leuven neemt een time-out en die rendeert: 5-5 is de ruststand.

Zelfde scenario in periode 3. Beide ploegen geven elkaar weinig ruimte, foutjes worden afgestraft. Niels Verhegge scoort dé goal van de avond: van ver en keihard in de kruising: 6-5. Maar Leuven geeft zich nog niet gewonnen, integendeel. De Vlaams Brabanders komen weer gelijk. Bij een volgende man-meer kan de Gentse scoren na 23” via Niels Verhegge, maar dan neemt Ward Lamberts zijn moment in de match. Met twee mooie doelpunten zet hij zijn ploeg op een 7-8 voorsprong. De Gentse is nu even van slag af. Lieven Lagast zet nog gelijk, maar via twee doelpunten van Yoram Luts staat Leuven 8-10 voor na periode 3.

De Gentse heeft dus nog 1 periode om orde op zaken te stellen, en het zijn de twee anciens die dat doen ! Coach Malin geeft zijn ploeg een duidelijke opdracht mee en Lieven Lagast en Niels Verhegge zetten de 10-10 op het bord . Maar 1 minuut na de gelijkmaker is Jef De Cat daar opnieuw. De Leuvense midvoor staat al een tijdje met 2 persoonlijke fouten, maar de Gentse verdedigers krijgen hem niet buiten. Hij scoort zelfs, 10-11. Maar de Gentse, gesteund door de supporters, gaat op zoek naar de drie punten. Philippe Dujardin scoort de 11-11. De frustratie komt dan even naar boven bij de bezoekers. De Leuvense nummer 5 vindt het nodig om boven water te stampen met de voet. Een terechte brutaliteit voor Leuven ! Gentse krijgt een penalty, omgezet door Lieven Lagast, en mag nog 2.49 minuten spelen met een man-meer. Tanguy De Vrieze scoort meteen de 13-11.
Maar de buit is nog niet binnen. Dompas scoort op 1’47min de 13-12. Het wordt nog bibberen. Lieven Lagast krijgt dan nog een persoonlijke fout, en Leuven zet gelijk. 13-13. met nog 48 sec te spelen. Gentse zet nog alles op de laatste aanval, maar een kans tot collectief scoren wordt verkiwst. De bal gaat niet binnen, gelukkig de laatste aanval van Leuven ook niet. 13-13, een hard bevochten punt na een match met 2 gezichten. Gentse profiteert niet van de man-meer situatie in de laatste minuten en is zijn maximum kwijt. De reserven hadden minder problemen met de Leuvenaars. Onze jonge reservenploeg won met 19-12. Proficiat !