HEREN VERLIEZEN TOPPER IN OOSTENDE

17 February 2019

De heren van de Gentse hebben hun tweede nederlaag van het seizoen opgelopen. Een collectieve offday zorgde voor een terechte nederlaag. Het werd 13-9.

Na de knappe uitzege op Leuven trok de Gentse met volle moed naar de kust. De heenmatch in Gent werd met overtuigende 12-7 gewonnen, maar Oostende heeft een sterke (ongeslagen) thuisreputatie. Gentse moest het doen zonder de zieke Niels Verhegge, en dat is toch wel een aderlating.

De studieronde is kort, beide ploegen hebben al een eerste kansje achter de rug als Oostende de score opent. Gentse acteert zenuwachtig, de passing kan beter. Oostende loopt 2-0 uit vanop man-meer. Binnen de 30 seconden zet Dries Baudonck de aansluiting op het bord, en Gentse komt via Maxx Vermaesen gelijk. Gentse krijgt dan een man-meer, maar doet er niets mee. Op1’30 van het einde van periode 1 zet Oostende de 3-2 op het bord.

In de tweede periode moet Gentse opnieuw 2 doelpunten achtervolgen: 4-2. Die achtervolging verloopt succesvol: via Maxx Vermaesen en Tanguy De Vrieze komt de 4-4 op het bord. Toch blijven de onzuiverheden en verdedigende foutjes te vaak voorkomen. Oostende scoort de 5-4. Gentse krijgt dan een penalty, maar de bal glijdt van de hand van Lieven Lagast. Geen 5-5, maar wel in tegenaanval de 6-4. De tik die Gentse niet meer te boven zal komen. Oostende voelt dat er iets in zit, en zet de 7-4 op het bord. Dries Baudonck kan nog milderen tot 7-5, maar moet daarna even naar de kant met een persoonlijke fout. Oostende profiteert niet, ook niet als Robin Ryckaert even later ook 20 seconden naar de kant moet.

Bij de start van de derde periode geeft Tanguy De Vrieze de talrijke opgekomen Gentse supporters weer een beetje hoop, 7-6. Het spel wordt nu wat ruwer, hier en daar valt er een betwistbare beslissing en ook aan de tafel vergeet men de 30 seconden wel eens. Maar excuses moet de Gentse echt niet zoeken, Oostende is veel gretiger en loopt uit tot 9-6. Tanguy De Vrieze zorgt voor de 9-7, en even later kunnen we vanop penalty tot 9-8 komen, maar de Oostendse doelman Michiels pakt de 5 meter van Maxx Vermaesen. Aan de overkant is het wel raak, 10-7 en 11-7 vanuit man-meer. Op de koop toe krijgt Robin Ryckaert zijn derde persoonlijke fout en is de match voor hem voorbij. Het wordt nog 12-7, maar op anderhalve minuut voor het einde van periode 3 mildert Lieven Lagast tot 12-8.

De vierde periode start goed voor de Gentse, maar KGZV stuit nu op een perfect keepende Michiels. Die stopt alles wat er te stoppen valt, en het worden stilaan wanhoopspogingen voor de Gentse. Oostende maakt er aan de overkant 13-8 van, op 1 seconde van het einde scoort Dries Baudonck nog eentje tegen. Eindstand 13-9, een meer dan verdiende zege voor de thuisploeg, het vertrouwen bij de Gentse was een beetje te groot. Een match om snel te vergeten dus, focus op de volgende match nu. Komende ZONDAG om 15u komt Antwerpen naar het Strop. De Gentse begint aan die match als leider, met 1 punt voorsprong op Wase en 2 op Oostende.