HEREN WINNEN OOK VAN WAREGEM

16 December 2018

De heren van de Gentse hebben de laatste competitiematch van 2018 ook winnend afgesloten. Tegen Waregem werd vlot gewonnen met 17-4. De Gentse was efficiënter en fysiek sterker dan de tegenstander. De Gentse sluit zo 2018 af met een knappe 31 op 33 !

Voor de laatste competitiematch van 2018 moest coach Franky Malin forfait geven door zijn werk. Hij werd op de bank vervangen door Steven Lagast. Die kon geen beroep doen op Philippe Dujardin door een blessure. De studieronde duurde lang, heel lang. Vooral de Gentse kreeg enkele kansen, maar die gingen niet binnen. Ook Waregem mocht al even proberen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Na 3 minuten toch een eerste goal. Eentje van Willem De Paepe. Willem had samen met zijn ouders de matchbal geschonken, en dat gaf onze nummer 4 duidelijk vleugels. Gentse baas in periode 1, en via Lieven Lagast staat het al gauw 2-0. Waregem komt nog even dreigen , maar krijgt de bal niet voorbij Jan De Somviele. Aan de overkant is het wel raak, Robin Ryckaert zet de 3-0 op het bord. Een laatste time-out van de bezoekende coach levert niets meer op

De Gentse keepers wisselen van plaats in periode 2, Frank De Vogelaere komt in doel aan de ondiepe kant. En hij ziet de bal al na een dikke minuut achter hem verdwijnen. Een klein foutje in de Gentse verdediging en 3-1. Er komt dan een man-meer voor beide ploegen, alleen Gentse werkt die af via Willem De Paepe , 4-1. Waregem steekt dan nog even de neus aan het venster, 4-2, maar Niels Verhegge scoort al snel weer tegen 5-2. Fysiek wordt het al een stukje moeilijker voor Waregem, de Gentse heeft nog kracht over. Via Dries Baudonck wordt het 6-2. Binnen de minuut wordt het 6-3, maar dan krijgen we een schitterend stukje waterpolo te zien. Lieven lagast ziet Niels Verhegge liggen, en die laatste tikt het balletje enig mooi voorbij de doelman 7-3.
De bezoekende coach neemt weer een time-out op 27 seconden van het einde, maar dat brengt weer niets op.

In de derde periode staat Jan De Somviele weer tussen de palen, en die ziet zijn ploeg verder uitlopen. Dries Baudonck en Maxx Vermaesen zorgen voor de 9-3. Waregem komt nog 1 keer echt gevaarlijk opzetten, en versiert daar een penalty uit. Hij wordt omgezet, 9-4. Maar dat was zowat het laatste wapenfeit van Waregem.De spelers voelen aan dat het onmogelijk is en beginnen wat te zagen op elkaar. Gentse profiteert daarvan, en Tanguy De Vrieze scoort de 10-4 vanuit een bijna onmogelijke hoek. Het lijkt wel de definitieve doodsteek voor Waregem, want de Gentse pakt er nog een stukje moed uit, en diezelfde Tanguy De Vrieze scoort even later ook de 11-4. De weinige kansen die er dan nog komen voor Waregem gaan over of naast.

De match verder controleren in de laatste periode, dat is de opdracht voor de spelers van de Gentse. En ze doen dat met brio. Vanop man-meer scoort Willem De Paepe de 12-4, en Dries Baudonck scoort vanop penalty keihard de 13-4. Waregem ziet nu sterretjes, de Gentse blijft zwemmen. Willem De Paepe gooit er nog eentje tegen de netten na een mooie collectieve aanval. En ook de 16-4, op naam van Dries Baudonck, is een staaltje van collectief werk. In de laatste minuut slaagt ook onze youngster, Tobias Nelde, erin om te scoren. Hij legt de 17-4 eindstand vast. Bij Waregem moet dan nog een speler naar de kant met een out def na een reactie. De Gentse wint zo de laatste competitiematch van het jaar 2018, en sluit zo het jaar af met een schitterende 31 op 33. Bravo ! Volgende week wacht nog de kwartfinale van de beker van België op Aalst. De winnaar speelt de halve finale !

Ook de reserven wonnen tegen Waregem, al hebben zij d’er harder voor moeten werken. Met een zeer jeugdige ploeg werd gewonnen van Waregem met 14-12. Ook zij behouden zo hun leidersplaats !