HEREN WINNEN TOPPER IN BAD CALYPSO

14 November 2017

De heren van de Gentse hebben de topper in het bad van Calypso gewonnen met 16-18. Het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost. 2 spelers moesten na de match op controle in het ziekenhuis.

De Gentse tankte vertrouwen na de match tegen Eeklo en ging met volle moed naar het bad van Watermael-Bosvoorde. Maar de ervaringen uit het verleden leren ons dat een trip naar Calypso geen gezondheidswandeling is. We moesten het ook doen zonder Steven Lagast, Wim Vienne en Philippe Dujardin. Calypso nam de beste start, de thuisploeg stond na 1’18 al 3-0 voor. Maar de Gentse vocht zich terug in de match via doelpunten van Machalias en Lagast. Calypso zette er eentje tegenover, maar via
de tweede van de avond van Machalias werd het 4-3 na de eerste periode.

Een gelijkopgaande tweede periode dan, met zwaar fysiek spel. Dries Baudonck zet eerst de 4-4 op het bord, maar Calypso scoort snel tegen. Gentse is niet onder de indruk, Niels Verhegge zet de bordjes weer gelijk. De thuisploeg mag dan uitlopen tot 7-5, maar de Gentse komt terug. Verhegge en Ryckaert zetten de bordjes weer gelijk 7-7. Net voor halfweg zet een sterke Robin Ryckaert zijn ploeg op voorsprong. 7-8.

Het is het sein voor een andere match vanaf periode 3. Het is opnieuw Robin Ryckaert die scoort, 7-9. Twee minuutjes later zet Dries Baudonck de 7-10 op het bord. De sfeer wordt grimmiger. Calypso scoort de 8-10, maar Niels Verhegge scoort meteen daarna de 8-11. Calypso heeft dan een beter moment en kan milderen tot 10-11, maar Tanguy De Vrieze zet de 10-12 tussenstand op het bord.

In de laatste periode zet Calypso alles op alles, en dat gaat ten koste van het waterpolo. Dries Baudonck is het eerste slachtoffer. Hij moet uit het water gehaald worden na een ferme “stoot” in de ribben. Dries heeft moeite om te ademen, de bank van Calypso reageert dat het te lang duurt en dat hij eigenlijk niet mag vervangen worden. De scheidsrechters laten gelukkig begaan. Later in het ziekenhuis zou blijken dat het om een gekneusde rib gaat. Intussen zorgt zijn ploegmaat Maxx Vermaesen voor de 10-13. Het blijft spannend. Calypso eerst met de 11-13, maar snel daarna Lieven Lagast al met de 11-14. De sfeer in het water wordt steeds grimmiger, zeker als Tanguy De Vrieze de 12-15 scoort. Direct daarna gaan de nr 8 van Calypso en Antonis Machalias alletwee buiten met een OUT DEF. Het wordt 12-16 via Robin Ryckaert, maar Calypso klampt aan tot 14-16. Tanguy De Vrieze scoort dan de 14-17 op 2 minuten van het einde, en dan beginnen de potjes bij de thuisploeg opnieuw over te koken. Ze komen nog terug tot 16-17, maar pakken dan uit met een regelrechte brutaliteit boven water. De neus van Matthis De Vrieze is het slachtoffer met dienst. Dit heeft niets meer met waterpolo te maken. De twee weken directe schorsing zijn meer dan ooit op hun plaats. Jammer ! De daaropvolgende penalty wordt omgezet door Lieven Lagast. De Gentse wint de “boksmatch” in Calypso met 16-18, en de drie punten zijn een feit.Het zorgt ervoor dat de Gentse de komende matchen kan spelen zonder zorgen. Zeer belangrijke opmerking bij deze match: de Gentse zet zo goed als alle man-meers om in een doelpunt ! De volgende opdracht is die tegen Leuven, daarna volgen Wase en de verplaatsing naar Antwerpen en de heenronde is een feit. .