KGZV VERLIEST ERE-VOORZITTER HUGO RASSCHAERT

11 February 2018

Hugo Rasschaert, de ere-voorzitter van KGZV, is zaterdagavond overleden in Gent. Hij was 87 jaar. Hugo Rasschaert begon zijn actieve loopbaan bij de Gentse op zijn 14e als competitiezwemmer. Op zijn 16e haalde hij al zijn eerste medaille, een bronzen medaille op het BK 100m vrije slag bij de kadetten. Later zouden er nog vele
medailles volgen, als zwemmer en waterpolospeler. In 1955 werd hij Belgisch kampioen op de 1500m vrije slag. Met de estafetteploeg van de Gentse zette hij 3 Belgische records op de tabellen. Hugo bleef zwemmen tot zijn 63e, en ook bij de masters werd hij meerdere keren Belgisch kampioen.

Ook in het waterpolo kende Hugo Rasschaert een mooie carrière. Bij de militaire ploeg, de nationale ploeg en uiteraard bij zijn eigen ploeg, de Gentse. 11 keer werd hij kampioen van Belgie met de Gentse seniors. Het waterpolo bracht hem in verschillende landen voor het Europees kampioenschap. Hij speelde 20 jaar in het eerste team van de Gentse.

Na zijn actieve carrière werd hij coach, eerst bij de Gentse jeugd, daarna bij de seniors. Daar werd hij 5 keer kampioen van Belgie ! Hugo loodste de Gentse Europa in, met deelnames aan de Europabekers in Barcelona, Odense, Dubrovnik en Duisburg. Tussen 1969 en 1981 was hij ook bondscoach bij de junioren en de senioren. In 1970 en 1974 bracht hij het Belgische team naar de Europese kampioenschappen in Barcelona an Wenen.

Hugo was ook actief als bestuurslid van de Gentse (vanaf 1965) . In 1985 werd hij voorzitter, hij zou dat 23 jaar lang doen. Daarnaast werd Hugo ook lid van de Vlaamse sportcommissie waterpolo en de nationale sportcommissie. De Beker van Belgie bij de vrouwen kreeg zelfs zijn naam. Kortom, de Gentse, maar bij uitbreiding ook de Belgische waterpolowereld , verliest een groot man. We zullen hem hard missen. We bieden bij deze dan ook zijn echtgenote Lily en de familie onze oprechte deelneming aan.

Rust zacht Hugo !