MONS GEEN PARTIJ VOOR ENTHOUSIAST KGZV

7 October 2018

De Gentse heren blijven bovenaan het klassement na een verpletterende zege tegen CC Mons. De ploeg, die vorig jaar nog in de Super Liga speelde, werd met een klinkende 32-10 weer naar Henegouwen gestuurd. Maxx Vermaesen en Tanguy De Vrieze scoorden elk 7 keer.

Voor de tweede thuismatch van het jaar moest de Gentse het opnemen tegen Mons, de ploeg van ex-bondscoach Nicky Fulgeanu. Onze eigen coach, Franky Malin, kon er niet bijzijn. De coach van de dames, Patrick Van Peteghem, was zijn vervanger. Ook Niels Verhegge bleef geblesseerd langs de kant. Mons kiest dit jaar voor een mix van oud-spelers die teruggekeerd zijn naar de sport om hun club een handje te helpen en jeugdige spelers. En die zagen al vrij snel sterretjes tegen een fris en monter KGZV. Na een dikke 4 minuten stond het al 4-0, dankzij doelpunten van Maxx Vermaesen (3) en Tanguy De Vrieze. De bezoekende coach probeerde met een time-out het tempo even stil te leggen, maar dat lukte niet. Gentse ging fors door. Tanguy De Vrieze, Robin Ryckaert en Cedric Creelle maakten er 7-0 van. Op 53 seconden van het einde van periode 1 toch een gelukte bezoekende aanval, afgewerkt door Cedric Taversin, 7-1. Op 8 seconden voor het einde van periode 1 neemt Patrick Van Peteghem nog een time-out, en het plannetje werkt, op 3 seconden voor affluiten zet Lieven Lagast de 8-1 op het bord.

Mons moet zich in periode 2 ook al snel naar het midden begeven, want Willem De Paepe scoorde in de eerste 25 seconden al de 9-1. Mons krijgt dan een man-meer maar doet er niets mee. Het is de Gentse dat scoort, 10-1 via alweer Willem De Paepe. De beste speler bij Mons is de ancien Geoffrey Guichart. Hij geeft aan Louis Daels de assist voor de 10-2 en scoort zelf heel mooi de 10-3. Gentse is niet aangedaan door die twee tegengoals, via Willem De Paepe en Maxx Vermaesen wordt het 12-3. Mons scoort dan toch nog eens tegen via Daels, maar een bedrijvige Lieven Lagast scoort meteen tegen 13-4. Zoals gezegd, de beste speler bij de bezoekers is Guichart, hij brengt zijn ploeg weer een doelpuntje dichter: 13-5. Maar even later vliegt Guichart met een persoonlijke fout 20 seconden naar de strafbank. Gentse neemt meteen time-out, maar die brengt niets op. Het is wachten voor de laatste seconde van periode 2 om de ruststand op het bord te zien. Een hard werkende Robin Ryckaert scoort at the buzzer 14-5.

Bij het begin van periode 2 pakt Guichart zijn 2e persoonlijke fout. Het geeft Gentse de kans om vanop man-meer te scoren via Philippe Dujardin. Bij een volgende man-meer is het weer prijs, nu via Maxx Vermaesen. Guichart pikt dan ook nog een goaltje mee, maar de Gentse is heer en meester. Tanguy De Vrieze, Maxx Vermaesen en Robin Ryckaert zetten de 19-6 op het bord. De Henegouwse anciens zien af met het snelle en enthousiaste spel van de Gentse. Via Tanguy De Vrieze, Lieven Lagast (2) en Dries Baudonck loopt de Gentse uit tot 23-6. En nog is het leed niet geleden voor Mons. Vanop man-meer scoort Dries Baudonck de 24-6, en op 1 seconde voor het einde zet Cedric Creelle de 25-6 op het bord.

De eerste goal in de laatste periode is voor Guichart, hij brengt Mons op 25-7. Maar daarna is het weer de Gentse dat de weg naar doel vindt. Robin Ryckaert en Tanguy De Vrieze (2) zetten de 28-7 op het bord. De Gentse op weg naar de 30, want er staan nog bijna 4 minuten op de klok. Het is nu Guichart tegen de Gentse, de ancien van Mons scoort nog eens met een prachtige bal in de kruising, maar even later is zijn match voorbij na de derde persoonlijke fout. Dat is de definitieve klop voor Mons, Dries Baudonck en Maxx Vermaesen zetten de 31-8 op het bord. Er vallen dan nog 3 doelpunten, 1 voor de Gentse via Matthis De Vrieze en 2 voor Mons. Eindstand 32-10, het wordt niet simpel dit jaar voor Mons dat start met een 0 op 9. Voor de Gentse verloopt de start perfect, volgende week ontvangen we Tielt.