NIPT VERLIES IN TIELT

13 oktober 2019
De Gentse blijft op zoek naar de goede vorm. In Schiervelde, de thuisbasis van Tielt, werd nipt verloren. Een slechte eerste periode (8-2) gaf de doorslag. 
 
KGZV trok met een groot strijdershart naar Roeselare. Op zoek naar de eerste punten was de missie. En de match begon goed. Lieven Lagast en Tanguy De Vrieze hielden hun ploeg in het spoor van de thuisploeg: 2-2. Wat volgde was minder goed. Een veel te slappe verdediging en goals die gewoon niet mogen vallen. Bovendien konden we ook aanvallend weinig brengen. Lieven Lagast speelde zich regelmatig vrij op de midvoor, maar kreeg op die beslissende momenten geen bal. Jammer. Het zette de Gentse al meteen op een 8-2 achterstand na 1 periode. Een loodzware opdracht zou volgen in de drie volgende periodes. 
 
Tielt liep in periode 2 al meteen uit tot 10-2, maar dan sloeg de motor van de Gentse eindelijk aan. Er werd beter verdedigd, en Tielt werd nu perfect opgevangen. Via Willem De Paepe en 2 keer Tanguy De Vrieze werd het 10-5. Een sprankeltje hoop borrelde op, de twijfel sloeg in bij de thuisploeg. Coach De Grande maakte er zelf 11-5 van, maar via een hard werkende Dries Baudonck werd het 11-6. 
 
Ook in de derde periode had Tielt een lastige klant aan de Gentse. Philippe Dujardin en Maxx Vermaesen zetten een 13-8 op het bord. Jammer genoeg kon ook Tielt nog een paar keer scoren. Stand na de 3e periode, 15-9 in het voordeel van Tielt. Tanguy De Vrieze kon nog eens scoren voor KGZV
 
De laatste periode was er eentje van alles of niets voor de Gentse. En dat kon je duidelijk zien in het water. Tielt kwam er niet meer aan te pas, alle initiatief kwam nu van de Gentse. Tanguy De Vrieze scoorde 2 knappe goals, 15-11. Bij een volgende man-meer voor de Gentse gaat een bal van Dries Baudonck naast. Maar de Gentse blijft Tielt vasthouden. De West-Vlamingen, en ook hun supporters op de tribune, panikeren even als Robin Ryckaert de 15-12 op het bord zet. Direct daarna een bizarre fase. Gentse scoort volgens de ene scheidsrechter, zijn collega aan de overkant van het bad ziet het anders en keurt het doelpunt niet goed. Er komt nog een slotoffensief van de Gentse, maar dat levert maar 1 doelpuntje meer op. 15-13 via Lieven Lagast. Een nieuwe nederlaag dus, maar wel eentje waaruit een aantal zaken kunnen geleerd worden. In eerste instantie dat nog niet alle spelers hun niveau van vorig jaar halen,  ten tweede dat je in de superliga vanaf seconde 1 bij de les moet zijn, en ten derde dat er genoeg karakter in de ploeg zit om terug te knokken vanuit een verloren positie. Bij de 10-2 gingen de kopjes niet hangen, en werd er samen gezocht naar oplossingen. Dat laatste moet onthouden worden, en daarop moet verder gewerkt worden . Zo kunnen we onze plaats in de Super Liga rechtvaardigen. Op naar de volgende uitdagingen.