NIPT VERLIES TEGEN DE NR 2 CALYPSO

5 March 2017

De laatste thuismatch van de reguliere competitie was er een tegen de nr 2 van de stand, Calypso. In de heenronde speelden wij in Watermaal-Bosvoorde onze beste match van het seizoen, en dat wilden we graag nog eens over doen. Jammer genoeg moest er weer wat gesleuteld worden aan de ploeg. Bij Gentse kwam Leander Colpaert in doel omdat Kjell Van De Velde niet beschikbaar was, en moest er gespeeld worden zonder Niels Verhegge en Robin Rijckaert. Niels Verhegge kwam wel weer bij de groep als coach ad-interim. Maar Niels zag zijn ploeg in geen tijd 0-2 achter staan. Het antwoord kwam er via Dries Baudonck die van ver de 1-2 op het bord zette. Calypso zette meteen door en scoorde al gauw de 1-3, maar Wim Vienne toverde een mooie lobbal uit zijn pols en die was goed voor de 2-3. Calypso trok dan toch de eerste periode naar zich, de Brusselaars scoorden nog 3 keer, Gentse 1 keer via Willem De Paepe, 3-6.

Gentse komt goed aan de start van periode 2, Dries Baudonck scoort al meteen de 4-6. Het geeft de Stropppen moed, Lieven Lagast prikt de 5-6 tegen de netten. Calypso moet naar adem happen en mag van geluk spreken dat Dries Baudonck de paal treft. Toch komt de gelijkmaker er. Philippe Dujardin, goed op dreef de laatste weken, werkt zich mooi vanop midvoor in een schietpositie: 6-6. Calypso krijgt dan een man-meer en werkt die af. 6-7, maar Gentse zet via Dries Baudonck gelijk vanop penalty. Gentse laat dan nog 2 man-meers liggen, 7-7 halfweg.

Calypso soort al snel de 7-8 in periode 3. Een volgende poging wordt mooi gestopt door Leander Colpaert. Maar de Gentse vergeet het vandaag vanop man-meer af te maken. Daarenboven zorgen ook enkele mindere passes voor onnodig balverlies. Calypso profiteert en loopt 7-10 uit. Het is opnieuw Philippe Dujardin die vanop midvoor de 8-10 scoort. Gentse is de evenknie van Calypso maar morst met de kansen. Eindstand na periode 3 is 8-11.

In de laatste periode zet de Gentse alles op alles, maar de man-meers blijven vandaag problematisch. Gelukkig lukt het in het gewone spel wel. Maxx Vermaesen stuurt de perfecte assist naar Lieven Lagast en die twijfelt niet 9-11. Het Gentse publiek gaat er weer in geloven, maar ziet dan de Gentse weer 4 man-meers missen. De 5e is raak via Philippe Dujardin 10-11. De Gentse voelt nu dat het kan, zeker als ook de kansen van Calypso worden gestopt door Leander Colpaert. Maar toch moet de Gentse doelman zich nog eens omdraaien10-12 op een dikke minuut voor het einde. Calypso heeft het zeer lastig nu, en gaat bibberend de laatste minuut in als Dries Baudonck de 11-12 scoort. Het wordt nog een spannende laatste minuut, maar Calypso speelt het uit. Gentse pakt nog een time-out op 2 seconden van het einde, maar die levert niets meer op. Eindstand 11-12, Calypso met de schrik weg uit Gent, want de Gentse was minstens de evenknie van Calypso. Mits een betere afwerking op de man-meer en wat betere passes zat er zeker meer in. Het geeft de groep hoop naar de toekomst !

De reserven kenden minder problemen, zij wonnen hun match met 16-13 en zijn nu al zeker van de derde plaats in de reservecompetitie. Proficiat jongens !