ONHERKENBAAR GENTSE VERLIEST OP WASE

26 March 2017

Op je waarde geklopt worden is niet erg, dat zijn de wetten van de sport. Maar vandaag kunnen we moeilijk zeggen dat we
op onze waarde geklopt zijn. De Gentse haalde voor deze eerste play-off match in het bad van de Wase nooit zijn niveau
en liep zo tegen een veel te zware 11-5 nederlaag aan. Jammer, want in de vorige match in Brussel hadden we nochtans getoond
dat we tot veel in staat zijn.

Wase-Gentse, het leek bijna een thuismatch. De aanhang van KGZV was een veelvoud van de weinige Wase-supporters in het bad.
Bij de Gentse kwam Niels Verhegge terug na een lange tijd out met een vingerblessure, maar Steven Lagast en Robin Ryckaert
moesten forfait geven door een kwetsuur. De eerste periode kende een korte studieperiode. Bij een eerste man-meer scoort WZK 1-0.
Aan de overkant krijgt de Gentse ook een man-meer, het shot van Dries Baudonck dat daaruit komt sterft op de lat. Er komen nog kansjes voor de Gentse, maar de pogingen van Willem De Paepe en Niels Verhegge gaan naast. Wase werkt wel af, het staat 3-0 na de eerste periode. De passing en de shots bij de Gentse moeten veel beter kunnen.

In de tweede periode krijgen we hetzelfde Gent te zien. Een beetje te statisch, te veel slechte passen en shots op de doelman of naast.
De Wase profiteert daarvan en zet de 4-0 op het bord. Bij een volgende man-meer kan de Gentse doelman Kjell Van de Velde erger voorkomen. Het is slechts uitstel, bij een nieuwe man-meer is het wel raak: 5-0. De eerredder voor de Gentse komt er ook al vanop man-meer. Het is Matthis De Vrieze die afwerkt, 5-1. Maar verder komt de Gentse niet, het geloof in eigen kunnen is vandaag te weinig aanwezig. Wase loopt TE gemakkelijk uit tot 7-1. De shotters van de thuisploeg krijgen vrije ruimte om af te werken. Gentse krijgt nog een penalty, maar ook die gaat op de doelman, een beetje typerend voor de wedstrijd.

We zien dan een beter Gentse in periode drie. Het opzwemmen wordt gewonnen en we krijgen meteen een goede kans. Het shot van
Maxx Vermaesen strandt op de kruising. Er komen nog wat kansjes, maar die gaan stuk voor de stuk op de doelman. Wase profiteert
maximaal en scoort de 8-1. Wat een stand ! Het wordt zelfs 9-1 ! De reactie van de Gentse komt er via Niels Verhegge. Zijn eerste poging stopt op de paal, de volgende gaat binnen. Een heerlijke verre bal van doelman Kjell Van de Velde wordt door Niels binnengetikt. 9-2.  Er komen dan 2 man-meers voor de Gentse, Lasse Cornillie werkt er eentje van af: 9-3. En Lieven Lagast werkt een volgende aanval af met een perfecte revert: 9-4.

Er is dan wat hoop voor de laatste periode, maar opnieuw vervalt de Gentse in het spel van de eerste twee perioden. Het loopt met
andere woorden voor geen meter. Wase zet intussen op het gemak de 11-4 op het bord. Lasse Cornillie krijgt dan nog 2 kansen, de eerste gaat op de lat, de tweede wordt mooi gestopt door de thuisdoelman. Lieven Lagast ziet ook een shot gestopt door de thuisgoalie. Toch kan de Gentse nog een doelpuntje meepikken, Maxx Vermaesen zet de 11-5 eindstand op het bord.

Lag het aan de “alles mag, niet moet-gedachte” na het behalen van de gehoopte 6e plaats in de competitie, of was het gewoon een tweede off-day tegen de Wase ? We weten het niet. Feit is dat dit Gentse niet vergelijkbaar was met de sterke ploeg van vorige week op Brussel. Een match om snel te vergeten dus. We spelen nu om de 5e en 6e plaats in en tegen Tielt, dat nipt verloor van Brussel. We hebben enkele weken om ons voor te bereiden.