OPNIEUW NIPT DERBYVERLIES DAMES

21 November 2015

De dames van KGZV hebben voor de tweede keer dit seizoen met 8-7 verloren van de Eeklose dames. Het kon opnieuw alle kanten op, beide ploegen zijn elkaar meer dan waard ! Na de match was de lokroep naar 2 scheidsrechters voor damesmatchen zeer duidelijk hoorbaar langs beide kanten.

In de voorbereiding op deze match moest coach Van Peteghem zijn kapitein missen. Janne Laton lag ziek te bed, maar was vrijdag toch op de afspraak. Voor de rest was iedereen op post. De match begon vrij fel. Eeklo scoorde al snel de 1-0, maar Gentse reageerde meteen en scoorde binnen de 30 seconden de 1-1 via Nona Laton. Eeklo bleef zoeken naar de voorsprong, en shotte die ook op het bord. Kort daarna was er ook nog een shot op de lat. Gentse kwam daar goed weg. De reactie mocht er zijn. Vanop man-meer zette Sylvie Den Blauwen de 2-2 op het bord. Kort daarop kreeg Eeklo 2 keer een man-meer, ze scoorden er 1 keer uit. 3-2. Ook de Gentse dames forceerden een man-meer, 3-3 via kapitein Janne Laton. Kort daarop gaat Charlotte Gouget solo op de Eeklose doelvrouw, de afwerking is er niet, maar Leen Baudonck is goed gevolgd, 3-4. Net voor het einde van periode 1 zet Eeklo gelijk, 4-4.

MZV wint het opzwemmen in periode 2 en scoort al snel de 5-4. Vanop man-meer lopen de Meetjeslanders 6-4 uit, maar dat was zowat het laatste wat binnen ging. Lois Laton stopte daarna alles wat op haar afkwam ! Vanop een terechte penalty scoort Janne Laton de 6-5, en net voor affluiten zorgt een perfecte Laton-lob voor de 6-6, getekend Nona Laton.

Vanaf periode drie loopt het allemaal wat steviger. De scheidsrechter geeft de match uit handen, en dat zorgt voor enkele zenuwachtige fases langs beide kanten. De potjes koken, maar lopen gelukkig voor de topper niet over. Een fout op Nona Laton wordt niet gefloten, Eeklo recupereert de bal en scoort er uit. 7-6. Wat volgt is een echte aanvalsgolf van de Gentse dames. Jammer genoeg is de afwerking vanavond niet optimaal. Er wordt niet echt door geshot, de kansen van Charlotte Gouget en Nona Laton sterven op de lat. Janne Laton moet er dan om een zeer onduidelijke reden even uit, Eeklo kan de man-meer niet verzilveren. Lois Laton blijft intussen alles pakken wat tussen haar palen komt. Toch moet ze zich nog even gewonnen geven op een knap afstandshot van Fee Lampaert.

Gentse moet achtervolgen in de vierde en laatste periode, en doet dat zeer goed. Nona Laton tovert een mooie plaatsbal uit haar armen, 8-7. Gentse krijgt dan nog een man-meer, maar de bal wordt in het ondiepe gedeelte duidelijk onderschept met een sprong van de verdediger. Jammer genoeg niet gezien door de scheidsrechter. Eeklo neemt nog een time-out, zonder succes, en de allerlaatste aanval van de Gentse draait op niets meer uit. Een tumultueuze match eindigt op 8-7 voor de Meetjeslandse dames die daarmee alleen aan de leiding komen. Na de match waren flink wat mensen langs beide kanten het erover eens. Ook de dames verdienen 2 scheidsrechters, net als de U20. Op die manier zou in zo’n topper het sportieve kunnen primeren ! Nu werd het door omstandigheden TE zenuwachtig. Maar geen nood, de competitie bij de dames is nog zeer lang, er is nog ruimte zat om revanche te nemen. Want beide ploegen zijn elkaar waard, zoveel is duidelijk. Niemand van de twee ploegen kan de tegenstander echt wegspelen.