TIELT WINT 4e EDITIE LENSSENSCUP

28 augustus 2019

Tielt heeft zondagnamiddag de 4e editie van de Lenssenscup gewonnen. De West-Vlamingen klopten Wase in de finale na penalty’s: 2-4. De organiserende ploeg KGZV eindigde op de derde plaats. Zo bezetten de drie nieuwe Super Ligaploegen de eerste drie plaatsen . 

Er was woensdag wat lichte paniek, maar opgeven staat niet in het KGZV-zakboekje. Er werd gezocht naar een nieuwe locatie omdat blauwalgen het speelwater op de Blaarmeersen besmet hadden. We kregen een “yes” van Gekko, een kajakclub waar ze ook kajakpolo spelen. Daardoor trokken we met heel ons hebben en houden naar de Yachtdreef, aan de Watersportbaan. Daar zetten we vrijdag onze Lenssenscup op de rails met een beachwaterpolotornooi voor recreanten. Dat werd een schitterend succes. 12 ploegjes speelden tegen elkaar in wedstrijdjes van 2×5 minuten doorlopend. Uiteindelijk was er 1 ploeg die de beker in de wacht sleepte , en dat was de UGent. 

Zaterdagmorgen begonnen de competitieploegen dan aan hun tornooi. 28 ploegen werden verdeeld in 5 categorieën:  HEREN, DAMES EN U17, U15, U13 EN RECREATIE. Zij speelden op 2 velden en 1 beachwaterpoloveld. Het tornooi begon met een herdenkingsmoment voor doelman Cedric De Coninck. Het sluitstuk van de Vrije Zwemmers Gent zou vanaf het komende seizoen zijn kans wagen in de Superliga bij de Gentse, maar liet, samen met zijn vriendin en nog een 3e persoon, het leven tijdens een zwaar verkeersongeval in Frankrijk. De spelers van de Gentse en de Vrije Zwemmers Gent lagen mooi in een ronde samen in het water, en de ouders van Cedric waren aanwezig. Een pakkend moment, maar wel eentje waar we de kracht uithaalden om er een weekend tegen aan te gaan. Van bij de start zagen we enkele mooie wedstrijden. De Gentse won de stadsderby, het Spaanse Picornell klopte Brugge, en de Gentse dames wonnen van de nieuwe ploeg bij de dames, Ladies West. Al snel waren er enkele afscheidingen duidelijk. Bij de heren was Wase zeer sterk bezig, maar ook Tielt reeg de puntjes aan elkaar. In de U17/Dames reeks viel de sterkte van De Patricks op, een gelegenheidsploeg met spelers uit verschillende clubs. Bij de U13 sloot de Wase het driehoekstornooi met de Gentse en Waregem winnend af. 

Op de tweede dag van het tornooi trokken Wase en Tielt hun ambities door. En ook de Gentse kwam opzetten met een ruime 9-4 tegen kersvers tweedeklasser Brugge. De Patricks forceerden intussen een finaleplaats, net als de Gentse dames. De Patricks wonnen de U17/Damesreeks. Bij de U15 reeks won het team van de Gentse het tornooi. De Gentse U15 klopte Waregem in de finale met 11-3. Bij de recreatie was het Zwem-en Poloclub De Otters Het Gooi die de beker mee naar Nederland namen. De twee andere Nederlandse teams, Piranha Olstars en De Breuly werden 2 en 3, de UGent 4e. Na een spannend tornooi bleven bij de herenteams uiteindelijk Gentse, Picornell, Wase en Tielt over in de halve finale. Wase klopte de Gentse met 5-2 en plaatste zich voor de finale, Tielt werd de tweede finalist na een 6-5 overwinning tegen Picornell. Gentse eindigde uiteindelijk derde na een 7-3 zege tegen de vrienden uit Picornell, en de finale Tielt-Wase eindigde op 5-5. Voor het tweede jaar op rij moesten penalty’s dus aanduiden wie de Lenssenscup zou winnen. En dat werd Tielt. De West-Vlamingen hielden het hoofd koel en wonnen de penaltyreeks met 4-2. Opmerkelijk, tijdens de penaltyreeks werd ons domein muisstil ! Iedereen leefde mee met de spelers en doelmannen. Mooi !

Meteen het einde van een schitterende editie van de Lenssenscup, waar een grote groep vrijwilligers instond voor de sfeer en de gezelligheid. “Het is hier precies als op vakantie” was een vaak gehoorde opmerking ! Als organisator is dat zeer leuk om te horen ! Daarom zeggen wij met veel plezier, TOT VOLGEND JAAR ! TOT OP DE 5e LENSSENSCUP ! Nog eens bedankt aan de mensen van GEKKO om ons tornooi een nieuwe plaats te  geven.