TIELT WINT IN GENT

22 November 2015

Opnieuw een match waar veel meer in zat voor de Gentse. De ploeg van coach Lieven Lagast was de evenknie van Tielt, maar kreeg iets teveel doelpunten tegen om te winnen. Het werd 14-17

Voor de belangrijke thuismatch tegen Tielt moest coach Lieven Lagast alweer puzzelen. Het wordt stilaan een gewoonte dit seizoen. Gentse moest het doen zonder doelman Frank De Vogelaere, Niels Verhegge, Dirk Ijpelaar en Giovanni Van de Velde. De oplossing was dat onze coach voor de tweede week op rij zijn zwembroek uit de kast haalde, en dat de geblesseerde Dirk Ijpelaar de ploeg zou coachen.

Tielt won het eerste opzwemmen, maar Gentse recupereerde de bal snel. Een man-meer werd niet benut. Het antwoord van de West-Vlamingen mocht er zijn, in geen tijd stonden we plots 0-3 achter. Gentse reageerde via Ken De Wilde, die de aansluiting scoorde van op een respectabele afstand. Vanop penalty werd het via de coach, Lieven Lagast, plots 2-3. Op het moment dat we dachten de de 3-3 te scoren lukte de afwerking niet, Tielt speelt de tegenaanval zeer mooi uit en scoort de 2-4. Het spel gaat vlot op en neer, Lieven Lagast bewijst zijn torinstinct nogmaals en scoort met een fraaie haakworp de 3-4. Maar opnieuw pakt Tielt 2 goals bonus. Net voor affluiten neemt coach Dirk Ijpelaar nog een time-out, met succes, Steven Lagast scoort de 4-5.

Bij de start van periode 2 neemt Tielt al snel een 4-6 voorsprong, maar coach Lieven Lagast scoort er 2 op een rij,: een scherpe haakworp en een doelpunt in de hoek, 6-6. Gentse laat dan verdedigend wat steekjes vallen en Tielt loopt weer uit, 6-7. Maar Ken De Wilde zet meteen weer gelijk. Tielt ziet even later een man-meer uiteen spatten op de lat, en Gentse tegenwerken. Matthis De Vrieze stuurt een pas uit het boekje naar Willem De Paepe, maar die besluit op de lat. De voorsprong voor de Gentse komt er via Wim Vienne. Hij scoort tijdens een man-meer de 8-7.

De derde periode start goed voor de thuisploeg. Alweer Lieven Lagast zet zijn ploeg op 9-7. Schaapjes stilaan op het droge denk je dan, maar niets is minder waar, Tielt komt terug, 9-9. Gentse laat het niet aan het hart komen, doelman Kjell Van de Velde pakt uit met enkele mooie reddingen, Willem De Paepe zorgt aan de overkant voor twee doelpunten, 11-13. Maar opnieuw is er niets beslist, Tielt knokt zich weer in de match. Het wordt 11-11. Al even later Steven Lagast zijn tweede fout krijgt scoort Tielt vanop penalty de 11-12. Het antwoord van de Gentse komt er via Wim Vienne, hij shot twee keer op de paal. Een misverstand over het al dan niet geldig zijn van een bal na het eindsignaal en een blok zorgt voor de 11-13.

Gentse moet dus alles op alles zetten om iets te rapen. Toch komt Tielt eerst 11-14 voor. Maar stilaan knabbelt de Gentse aan de achterstand. Ken De Wilde scoort twee keer en zet de tussenstand op 13-15. Gentse laat dan een man-meer liggen, en Tielt scoort in de tegenaanval, en vanop man-meer de 13-16. Coach Lieven Lagast bekroont zijn sterke match met een penaltydoelpunt, 14-16, maarTielt scoort er nog eentje tegen, eindstand 14-17. Opnieuw een match waar meer in zat, maar de afwerking bij de Gentse moet nog wat beter. Toch zou je de match moeten winnen als je thuis 14 keer scoort. De wijze waarop we tegendoelpunten krijgen, daar kan ook nog aan gewerkt worden. Het is intussen de 7e match waarin we niet worden weggespeeld, jammer genoeg winnen we d’er nog maar 1. Op naar de volgende, een 6 puntenmatch in Leuven. Onze reserven maakten er ook een spannend kijkstuk van. Zij wonnen van Tielt met 11-10. Opmerkelijk hier, het debuut van de 15-jarige doelman Jan De Somviele.