Tweede verlies voor de heren

27 september 2015

KGZV heeft, na de ongelukkige verliesbeurt van vorige week in Strombeek, ook zijn tweede match van het seizoen verloren. Het was opnieuw een uitmatch in het Brusselse, meer bepaald tegen Calypso. Een zwakke eerste periode en een flauwe afwerking deden de Gentse de das om.

Coach Lieven Lagast koos opnieuw voor een jonge ploeg die richting Brussel trok. In de selectie Tanguy De Vrieze en Maxx Vermaesen, twee spelers uit de U17. In de eerste periode was de Gentse nog niet wakker. Thuisploeg Calypso startte snel en gedreven, in geen tijd liepen de Brusselaars 3-0 uit. Het antwoord van de Gentse kwam er in die eerste periode niet echt, KGZV liet 2 man-meersituaties onbenut en shotte twee keer op de lat. De afwerking staat duidelijk nog niet op peil bij de Gentenaars.

Calypso neemt ook de beste start in periode twee. Het iets te statische spel van de Gentenaars wordt meteen afgestraft, 4-0. Gentse komt dan beter in de match, het tempo bij de thuisploeg gaat iets omlaag. Niels Verhegge scoort de aansluiting, 4-1. Gentse krijgt dan dé kans om dichterbij te komen, maar een terechte penalty gaat niet binnen. Direct daarna een man-meer voor Calypso, doelman Frank De Vogelaere redt mooi. Gentse komt beter in de match, youngster Maxx Vermaesen treft de lat. Even later een time-out voor KGZV, er komt niets uit voort, de goal valt aan de andere kant, 5-1. Gentse moet nu vol aan de bak om in te halen, een mooie combinatie Niels Verhegge-Dirk Ijpelaar zorgt voor de 5-2 ruststand.

Calypso voelt dat het iets kan rapen tegen de Gentenaars en schakelt qua “harde verdediging” een tandje hoger. De Gentse doet weer niets met de man-meer. Een identieke situatie aan de overkant zorgt voor de 6-2, het worden nog lastige minuten. De Gentse blijft de match nu wel onder controle houden, maar scoren lukt o zo moeilijk. Niels Verhegge haalt dan maar een revert uit de armen, 6-3. De jarige Steven Lagast kan dan voor de 6-4 gaan, maar ook zijn bal spat uiteen op de lat. Het scoren gebeurt weer aan de overkant, 7-3. Even een kans voor Niels Verhegge, hij omspeelt de doelman met een lobbal, ook nu weer op de paal. Aan de overkant moet Frank De Vogelaere nog twee keer knap redden, 7-3 is de stand na 3 perioden.

Gent zet alles op alles in de laatste periode, en het is youngster Tanguy De Vrieze die met een overtuigend powershot zijn ploeg dichterbij brengt, 7-4. Gentse heeft nu de controle over de match, Calypso moet ondergaan. Een hard shot van Dries Baudonck gaat voorlangs. Even later laat Gentse opnieuw een penalty liggen en ook de daaropvolgende 3 man-meersituaties. Zo is het moeilijk om een match te winnen. Calypso knokt zich een weg naar het einde van de match en zet de 8-4 op het bord. Gentse scoort nog twee keer tegen, en sluit de match af met een nieuwe nederlaag: 8-6. Met de twee penalty’s en de 7 gemiste man-meers, opnieuw een match die je in principe niet kan verliezen. Maar de tweede nederlaag is een feit, de Gentse mist de start en moet dus achtervolgen. De groep kan van het vrije weekend volgende week gebruik maken om nog wat extra te werken op afwerking, want op 10 oktober is er de thuismatch tegen Brugge.

De jonge reservenploeg deed het opnieuw schitterend. een vlotte balcirculatie en dito afwerking zorgden al gauw voor een veilige voorsprong. Een voorsprong die nooit meer in gevaar kwam, de Gentse reserven wonnen hun match met 9-18 en prijken met een 6 op 6 bovenaan het klassement.