U13 KAMPIOEN VAN BELGIE, OOK VETERANEN KAMPIOEN !

30 april 2019
De U13 van de Gentse is zondag Belgisch kampioen geworden in Antwerpen. De ploeg van coach Philippe Dujardin won de finale met 4-7 van thuisploeg Jespo Antwerpen. 
 
De U13 van de Gentse was sinds paasmaandag zeker van de eerste plaats na de reguliere competitie . Op die dag werd gewonnen van concurrent MZV Eeklo, een ploeg die we in het finaletornooi nog eens zouden tegenkomen. De Gentse werd als reekswinaar ondergebracht in een reeks met Mons en Jespo Antwerpen. 
De openingsmatch tegen Mons werd nipt gewonnen. Gentse haalde het met 3-2. De tweede match  was die tegen thuisploeg Jespo Antwerpen. Ook hier werd niet veel gescoord. Een echte close game dus, gewonnen door Jespo met 1-2. Maar geen nood, de Gentse als tweede toch geplaatst voor de kruisfinale. 
 
In die kruisfinale ontmoet de Gentse de buren uit Eeklo. Een sterke tegenstander die je op karakter moet kloppen. En dat lukte. De Gentse U13 groeide steeds meer in het tornooi. Op karakter werd een verdiende 3-4 gehaald. In de andere kruisfinale klopte Jespo de buren uit Mechelen met dezelfde cijfers. We maakten ons op voor een titelfinale Jespo Antwerpen-KGZV. En ook daar bleek KGZV de betere ploeg. In de tribunes werd luid gesupporterd, het thuisfront leefde mee dankzij talloze sms’jes. De Gentse bleefrustig en haalde het uiteindelijk met 4-7 . KGZV mag zich de terechte kampioen van Belgie U13 noemen. Groeien in tornooi heet zoiets !  
Op dezelfde dag haalde ook de veteranen van de Gentse een nieuwe Belgische titel. De  “masters” van de Gentse wonnen voor de 3e keer het finaletornooi van de recreantencompetitie in de Wezenberg. Proficiat !