U15 WINT DERBY TEGEN MZV EEKLO

11 November 2018

Op zaterdag mochten de youngsters van de U15A nog eens in het eigen Stropbad duiken. Voor de troepen van coaches Matthis en Leander stond de derby tegen de buren uit Eeklo op het programma. Er hangt altijd een speciale sfeer aan een wedstrijd tegen de Meetjeslanders en de Gentse spelertjes haalden dan ook alles uit de kast om de punten thuis te houden. KGZV trok aan het langste eind en wist de wedstrijd winnend af te sluiten met een score van 21-3.

Matthis en Leander hadden hun spelertjes gevraagd om van in het begin van de match aandachtig te zijn en die boodschap leek aangekomen. Lander wist al snel 2 doelpunten te scoren en nadat de bezoekende doelman de bal onder water duwde, scoorde Jayden de daaropvolgende penalty voor de 3-0. In de volgende aanval stonden er nog maar een handvol secondes op de aanvalsklok waardoor Laura van wel heel ver moest aanleggen. Dat bleek echter geen probleem, de 4-0 verscheen prompt op het scorebord. Nadat Lars Acke en opnieuw Lander de 5-0 en de 6-0 scoorden, prikte Jef met nog 0.6 secondes op de klok de 7-0 tussenstand op het bord.

Eeklo opende de tweede periode met 2 kansen op de paal, maar daarna ging de Gentse stoomtrein gewoon verder op zijn elan. De spelertjes vonden elkaar goed, de bal ging vlot rond en op momenten werd er heel knap waterpolo gespeeld. Lander, Jef, opnieuw Lander, Jules (met een knappe actie vanop de piket tussen 2 verdedigers) en Jayden zorgen voor de 12-0 ruststand. Doelman Lars Malin kan uiteindelijk ook nog bewijzen dat hij meespeelt en 3 secondes voor het einde van de tweede periode stopt hij de eerste poging binnen zijn doelkader.

Nadat Mara de score opent in de 3e time, weet ook Eeklo voor het eerst te scoren deze wedstrijd. De bezoekende nummer 6 slaagt erin Lars Malin te verrassen vanop een zeer respectabele afstand, hij prikt de bal tegen de netten vanop zijn eigen helft! Deze periode verloopt iets stroever voor de Gentse. Lander en Brent scoren dan wel de 14-1 en de 15-1, maar onder andere een man-meer na een time-out gaat verloren en ook andere aanvallen worden iets minder goed uitgevoerd. De bezoekende nummer 9 scoort de 15-2, maar het slotakkoord van deze match is voor Lars Malin. Hij pakt nog uit met een knappe redding waardoor de 15-2 tussenstand op het scorebord blijft staan.

In de 4e periode wint de Gentse voor het eerst het opzwemmen en dat blijkt een signaal om opnieuw even door te duwen. Laura (opnieuw vanop een zeer respectabele afstand) en tweemaal Jayden zorgen voor de 18-2. De bezoekende nummer 8 zorgt voor het laatste wapenfeit van Eeklo, maar na die 18-3 is het enkel nog Gent wat de klok slaat. Opnieuw Jayden zorgt voor de 19-3 en Brent weet de 20-3 te scoren. Opvallend en op algemene aanvraag van de bank wordt dit feitje ook even vermeld, maar Brent zet de 20-3 op het scorebord met nog 2’03” te spelen… Lander scoort de laatste goal van de wedstrijd en zet de 21-3 eindstand op het scorebord.

Na de perfecte timing van Brent is het dan echter tijd voor het tweede opvallende feit van deze wedstrijd. Assistent-coach met dienst Leander laat weten dat hij graag iets anders zou willen noteren dan een goal. Jules antwoordt grappend dat er nog wel een uitsluiting en een bloedneus langs onze kant te noteren zouden vallen. Hij zou verdacht kunnen worden van matchfixing, want hijzelf zorgt zowaar voor onze enige uitsluiting van deze wedstrijd. Hier hoort er zeker en vast nog een vermelding voor Lars Malin die de bal uit zijn doel weet te houden. Even later blijkt dat we een jonge Nostradamus in de ploeg hebben, want Evi wordt het slachtoffer van de bezoekende nummer 9 en dat levert haar… Jawel, een bloedneus op! Beste supporters die af en toe meespelen met de lotto, mocht ik van jullie zijn, ik zou de gok wagen en Jules eens jullie cijfers laten kiezen…

Speelden voor de Gentse: Lars Malin, Bo, Lander, Evi, Jules alias Nostradamus, Jef, Brent, Laura, Oona, Jayden, Lars Acke, Mara en Yannis