U15A WINT OVERTUIGEND VAN KORTRIJK

28 oktober 2018

De U15A van de Gentse dook zaterdagavond na de U21 het bad in voor hun wedstrijd tegen Kortrijk. De ploeg van coaches Leander en Matthis startte het seizoen met een 12 op 15 en wou daar maar al te graag een vervolg aan breien.

Gentse wint het opzwemmen in periode 1 en vindt al vrij snel de weg naar doel. Lander scoort de 1-0. Even later scoort kapitein Laura de 2-0 en Brent de 3-0. De verdediging van de Gentse moet zich even later gewonnen geven op een afgeweken bal, maar de aanval nadien wordt mooi gestopt door doelman Lars Malin. Het is voor de Gentse het sein om het tempo weer op te drijven. Brent scoort de 4-1. Kortrijk krijgt dan man meer en neemt time out, maar de bal gaat verloren. Op de tegenaanval zet Brent de 5-1 op het bord. Het laatste wapenfeit van de eerste periode is voor Kortrijk, ze scoren de 5-2.

Ook in periode 2 wint de Gentse het opzwemmen via Lars Acke. Hij zwemt onmiddellijk door, wordt aangespeeld door Jef en scoort de 6-2. Nadien opnieuw hetzelfde scenario, maar deze keer wordt Lars foutief afgestopt. De penalty van de Gentse strandt op de paal. Even later scoort Yannis de 7-2 met een mooi shot in de winkelhaak. Kortrijk prikt dan eentje tegen. Opnieuw wijkt de bal jammer genoeg af. De Gentse schakelt dan een tandje hoger. Lander (2x) Lars en Tuur zorgen voor een 11-3 ruststand.

Gentse wint het opzwemmen voor de derde keer in periode 3, maar ziet KWK de eerste goal maken, 11-4. Gentse neemt het commando weer over en Laura scoort 2 doelpunten na elkaar voor haar ploeg. Kortrijk prikt dan opnieuw tegen. Even later zien we een mooie collectieve aanval die leidt tot een doelpunt. Lars zet Lander op weg naar doel, die speelt Laura vrij en de kapitein werkt af. De Gentse scoort nog driemaal na elkaar. Eenmaal via Oona en tweemaal via Lander. Vooral het laatste doelpunt is het vermelden waard, een krachtig shot vanop 16m! 17-5 na 3 periodes.

Gentse pakt 4 op 4 in het opzwemmen en Tuur scoort al snel tweemaal na elkaar. Even later recupereert Lander de bal en zet Brent op weg naar doel. Hij faalt niet en zet de 20-5 op het bord. Kortrijk scoort dan nog tegen, opnieuw via een afgeweken bal. De Gentse blijft gefocust spelen en breidt de voorsprong nog verder uit. Kapitein Laura scoort de 21-6 na een mooie actie op de midvoorpositie. Via Jules en opnieuw Laura wordt het 23-6. Lars scoort dan wat later de 24-6 van op man meer en Yannis en Lander zetten de 26-6 eindstand op het bord. Een mooie overwinning voor de U15A! Ze komen daardoor op de 2de plaats in het klassement, naast Moeskroen

De Gentse speelde met Lars Malin, Bo, Lander, Thieben, Jules, Jef, Brent, Laura, Tuur, Oona, Lars Acke, Mara en Yannis