U15B WINT OVERTUIGEND VAN BZK

28 oktober 2018

Na de U21, de U15A en de heren op zaterdag mocht ook de U15B op zondag het zwembad induiken om het op te nemen tegen een West-Vlaamse tegenstander. In hun geval stond er een wedstrijd tegen Brugge op het programma. Ook de spelers van coaches Matthis en Leander slaagden erin om de tegenstander puntenloos terug te sturen naar West-Vlaanderen. Het werd 11-4 in het voordeel van de Gentse.

Wegens omstandigheden konden Matthis en Leander rekenen op een vrij beperkte selectie. De coaches konden slechts 9 namen op het wedstrijdblad schrijven. Dat aantal werd echter geëvenaard aan de overkant waardoor er met gelijke wapens aan de strijd begonnen kon worden. Lars Acke was er gisteren in geslaagd om rechtstreeks door te zwemmen na het winnen van het opzwemmen en hij was er dan ook op gebrand om dit kunstje te herhalen. Hij slaagde dan ook in zijn opzet waardoor na 9 secondes de 1-0 op het bord stond te blinken. Opvallend: ook gisteren had Lars precies 9 secondes nodig om te scoren.

Brugge wacht echter niet lang om te antwoorden, het zet de 1-1 op het scorebord na een uitsluiting voor Mara. Die gelijke stand is het signaal voor de Gentse spelers om toch even door te duwen. Na 2 perfect uitgevoerde counters zetten Yannis en Lars de 3-1 op het bord. Nadat Jef op man-meer de 4-1 op het scorebord heeft kunnen zetten, is Bo haar moment aangekomen. Vanop 12m plaatst ze de bal enig mooi in de kruising. Een waar pareltje! De volgende aanval wordt een Brugse speler foutief afgestopt waardoor de bezoekende nummer 8 de kans krijgt om de score op 5-2 te brengen. Lars Malin beslist daar echter anders over en haalt de bal keurig uit zijn linkerhoek! Nadat Lars Acke vanop midvoor de 6-1 weet te scoren, neemt de nummer 8 echter revanche voor zijn gemiste penalty door de 6-2 te scoren.

In de tweede periode krijgen we een compleet ander spelbeeld te zien. De Gentse machine sputtert wat tegen en de doelpunten laten op zich wachten. Er wordt af en toe iets te veel voor eigen succes gespeeld waardoor beter gepositioneerde ploeggenoten uit het oog verloren worden. Er wordt deze periode slechts 1 keer gescoord, maar die goal was wel een toonbeeld van mooi teamspel. Nadat de bal een aantal stationnetjes passeert, weet Yannis zich vrij te maken op midvoor. De bal wordt hoog gespeeld en na een mooie controle slaagt hij erin de Brugse doelman te verschalken. Aan de andere zijde weet Lars Malin zijn netten ongeschonden te houden met enkele knappe tussenkomsten, waaronder een mooie redding op een man-meer voor BZK.

In de derde periode slaagt Lars Acke er voor de derde keer in om door te zwemmen na het winnen van het opzwemmen waarop hij foutief afgestopt wordt. De daaropvolgende man-meer gaat echter verloren. Het is Brugge dat als eerste weet te scoren. De bezoekende nummer 9 maakt de 7-3 vanop respectabele afstand. Ook de volgende man-meer voor de Gentse gaat verloren. Lars Acke besluit dan echter orde op zaken te stellen en na een knappe steal brengt hij de 8-3 op het scorebord. Wegens protest op deze fase krijgt de bezoekende coach een gele kaart onder de neus geduwd. De Gentse duwt even door en Lars, Yannis (vanop een heel knappe afstand) en Jef na een time-out brengen de score op 11-3. Tussendoor wist Lars Malin zich ook nog een aantal keren te onderscheiden met een paar knappe tussenkomsten.

De Gentse verliest voor het eerst het opzwemmen tijdens deze match en het zou een symbolische actie worden voor deze periode. De ploeg slaagt er niet meer in te scoren. Dat heeft BZK zeker en vast te denken aan een aantal heel knappe tussenkomsten van hun doelman op onder andere een bal van Oona die hij uit zijn winkelhaak houdt en een sterke reflex op een man-op-man van Lars Acke. Onze doelman stopt ook nog een paar pogingen, maar moet zich uiteindelijk toch gewonnen geven op een inzet van de bezoekende nummer 6. Die zet de 11-4 eindstand op het bord. Een sterke prestatie van deze kleine selectie!

Speelden voor de Gentse: Lars Malin, Bo, Jef, Branko, Oona, Ayko, Lars Acke, Mara en Yannis